Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Criza ar putea favoriza industria europeana de inchirieri de echipamente

Analizand impactul Covid-19 asupra industriei europene de inchirieri de echipamente, Michel Petitjean, secretar general al Asociatiei Europene de Inchirieri (ERA) prevede o adancire a problemelor in lunile urmatoare. „Au existat mai putine proiecte de constructii noi lansate de la inceperea crizei, iar acele tari care au lucrat cu regularitate in ultimele luni incep deja sa se teama de riscul unei scufundari in lunile urmatoare, in special in toamna.” Problema principala, spune el, ar putea sa nu derive din nivelul de activitate din martie, aprilie si mai, ci din (in)capacitatea de recuperare a pietelor de constructii in urmatoarele 12-18 luni. „Ne intrebam daca autoritatile publice vor dezvolta planuri pentru sustinerea si consolidarea pietei infrastructurii si locuintelor, deoarece pietele comerciale si industriale finantate din privat pot impacta puternic”, a spus Michel Petitjean, citat de Khl.

El a aratat, de asemenea, diferenta clara intre Europa de Nord si Centrala, pe de o parte, si Europa de Sud pe de alta parte. In analiza sa, Petitjean include Spania, Italia si Franta in Europa de Sud. „Analizand activitatea de inchiriere de echipamente din aprilie, cand a fost apogeul crizei in Europa, observam ca activitatea din sud a atins intre 15 si 40% din nivelul normal, in timp ce in nordul si centrul Europei, activitatea a fost cuprinsa intre 40 si 80%. Este clar, inchirierea utilajelor specializate a fost cel mai puternic afectata pana acum.“
 
Analizand tendintele pe termen lung, Petitjean a sugerat ca vor exista mai multe efecte. Astfel, in ceea ce priveste ocuparea fortei de munca, vor aparea mai multe probleme de sanatate si siguranta si mai multe situatii de munca la domiciliu, acolo unde este posibil. „In ceea ce priveste tipurile de procese, inclusiv administrarea comerciala si a flotei, aceasta criza va accelera mult nevoia de digitalizare. Insa cred ca industria inchirierilor are inca un viitor luminos, deoarece ofera avantaje economice si ecologice. In plus, aceasta criza ar putea ajuta industria inchirierilor de echipamente in diversificare si patrunderea pe diferite piete.”
 

Articole similare

Ad