Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Ministrii comunicatiilor din UE au convenit asupra prioritatilor digitale post-Covid-19

Ministrii comunicatiilor din Uniunea Europeana s-au intalnit in cadrul unei videoconferinte informale, sub coordonarea Presedintiei croate a Consiliului UE, astazi, 5 iunie 2020, pentru a discuta despre prioritatile digitale in era post-COVID-19, inclusiv implementarea de tehnologii digitale, cum ar fi Inteligenta artificiala, dar si conectivitatea si utilizarea adecvata a datelor.
Totodata, ministrii comunicatiilor din statele membre UE au discutat cu privire la modul de asigurare a competitivitatii globale a UE si de consolidare a suveranitatii digitale.
Reuniunea este deosebit de importanta pentru Romania – se arata intr-un comunicat de presa al Ministerului Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor (MTIC) – deoarece puncteaza inca o data rolul major al conectivitatii, inclusiv din perspectiva faptului ca aceasta zona se profileaza ca un factor determinant pentru redresarea economica si sociala post-COVID-19.
"Principalele lectii invatate din criza generata de noul coronavirus vizeaza in esenta impactul digitalizarii la nivel macroeconomic. Aceasta inseamna ca economia si societatea europeana nu pot functiona si nu pot atinge nivelul dorit de competitivitate fara conectivitate la cele mai mari viteze, neintrerupta, sigura si cu respectarea vietii private, care sa asigure acoperirea tuturor regiunilor europene, a tuturor categoriilor de cetateni si a tuturor intreprinderilor", a declarat ministrul Lucian Bode.
In cadrul discutiei s-a mai convenit ca este imperativ un efort comun european de crestere a investitiilor si finantarilor europene pentru combaterea decalajului digital si pentru generarea unei infrastructuri europene solide de banda larga de mare viteza si de servicii digitale.

Articole similare

Ad