Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Noua arestari pentru contrabanda cu motorina in Lazio

La 8 iunie 2020, Garda Financiara din Italia a anuntat o noua operatiune, numita „Aurul Negru“, impotriva contrabandei cu motorina. Ancheta a inceput cu verificari in apropierea unei zone intre Anzio si Nettuno, unde anchetatorii au observat o miscare intensa de vehicule comerciale straine, detectand si mirosuri puternice imprejur. Activitatea de control astfel demarata, care a folosit si drone, a dus la prima confiscare a unui vehicul incarcat cu 20.000 de litri de motorina.
Ulterior, Garda Financiara a extins ancheta cu interceptari telefonice, reconstituind metodele de operare ale contrabandistilor si identificand componentele din lant. Combustibilul era achizitionat din Polonia si importat in Italia pe sosea sau pe calea ferata. In acte, acesta aparea ca ulei lubrifiant, pentru evitarea platii taxelor si accizelor, iar in realitate era combustibil diesel pentru vehicule.
Banda, potrivit Trasporto Europa, avea si o baza logistica, mutata insa de patru ori in cateva luni. In ultima locatie, Guidonia Montecelio, autoritatile au gasit in urma unui raid doua persoane care transferau combustibil diesel de la trei camioane cu prelata, incarcate fiecare cu 26.000 de litri, iar alti 1.500 de litri erau in depozit.
La finalul operatiunii, Finantele au arestat noua persoane si au confiscat peste 100.000 de litri de motorina, plus trei camioane, doua cisterne si 83.000 de euro in numerar. Conform unei estimari a anchetatorilor, organizatia a realizat evaziune fiscala de peste un milion si jumatate de litri in doar trei luni. Printre cele 25 de persoane implicate se numara si sase soferi si doi intermediari polonezi.

 

Articole similare

Ad