Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Violeta Alexandru: Agentiile de recrutare trebuie sa fie mai active

Aproximativ 4.000 de angajatori au fost verificati de la inceputul starii de urgenta si pana in prezent, aplicandu-se amenzi de peste 4 milioane de lei pentru munca nedeclarata, a anuntat marti, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, la dezbaterea motiunii simple impotriva sa de la Senat.

„Inspectia Muncii, doamnelor si domnilor senatori PSD, este pe teren, nu in birou cum am gasit-o preluand de la dumneavoastra. Nu mai sta nimeni in birou, nu mai face nimeni niciun joc. Stiu ca va innebuneste acest lucru, stiu ca vedeti negru in fata ochilor – si pot sa inteleg pana la un punct, dar acest lucru nu ma opreste. A vedea negru in fata ochilor este specific oamenilor disperati. De la inceputul starii de urgenta pana in prezent – nu asa cum spuneti ca am suspendat controalele – va spun direct: au fost verificati 4.000 de angajatori, aplicandu-se amenzi de peste 4 milioane de lei pentru munca nedeclarata. Totodata, au fost controlate companii care incasasera somaj tehnic si chemau oamenii la treaba. Am cerut sa se faca verificari si in acest sens. Continuam. Eu sunt pentru ca romanii sa munceasca cu forme legale si nu ma intereseaza niciun aranjament al vreunei institutii de control, care trebuie sa ii urmareasca pe toti cei care incalca legea”, a declarat ministrul Violeta Alexandru.

Luna trecuta, a mai spus ministrul Muncii, au fost verificate 300 de agentii de plasare a fortei de munca, aplicandu-se amenzi intr-un cuantum de peste 235.000 lei. Oficialul a afirmat ca doar 15% dintre conationali pleaca prin agentii, restul de 85% fiind pe cont propriu. „Am cerut Agentiei de Ocupare a Fortei de Munca ca impreuna cu Inspectoratul General de Imigrari si cu cei care conduc comunitatile locale sa se implice mai activ. Nu mi-a fost jena sa ofer exemplul personal de implicare pentru cazul a catorva cetateni srilankezi care isi pierdusera locul de munca, dar adevarul este ca am gasit solutii de sistem. Prin doua exemple concrete, la Cluj si la Vrancea, am pus la punct o procedura care a dus la identificarea in 48 de ore de catre institutiile responsabile a locurilor de munca noi pentru cei care le pierdusera anterior”, a mai spus ministrul Muncii.

Articole similare

Ad