Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

1500 km de autostrazi si drumuri nationale vor fi reabilitati in 2020

Guvernul si-a propus sa reabiliteze in acest an aproximativ 1.500 de km de drumuri nationale si autostrazi din totalul de 850 km de autostrada si 16.000 km drumuri nationale existente la nivelul intregii tari, a declarat ministrul transporturilor, Lucian Bode, pentru B1 TV.
In intervalul februarie-mai 2020 au fost finalizati 450 km, iar daca ritmul se va mentine si se va asigura si finantarea necesara, obiectivul va fi atins, a dat asigurari Lucian Bode.
In prezent se lucreaza pe autostrada A2, pe Valea Oltului (DN7), pe DN1 in zona Azuga-Sinaia, in judetul Alba, pe DN74, DN75 si Transalpina. In cazul acesteia din urma este vorba de asfaltarea a 30 km, plus montarea de parapeti pe 5 km. Alte lucrari se fac pe drumul 1F, intre Cluj si Satu Mare, in Caras-Severin, Bacau, Iasi etc.
Bugetul CNAIR este acum repartizat echilibrat, pentru a se putea interveni in toate regiunile tarii, a subliniat Lucian Bode.
In acest an, ministrul transporturilor a decis ca lucrarile de reparatii la Autostrada Soarelui sa fie oprite in perioada 15 iunie-15 septembrie, din cauza fluxului mare de turisti spre litoral. In consecinta, lucrarile pe cei 33 km care sunt in curs de reasfaltare pe A2 vor fi terminate, iar restrictiile de trafic, ridicate. Diferenta pana la 65 de km – cat sunt programati pentru reabilitare in decursul acestui an – se va face dupa 15 septembrie.
Anul acesta au fost alocate 327 de milioane de lei pentru lucrari de intretinere si reparatii pentru infrastructura, prin legea bugetului de stat, peste care se vor mai solicita inca 700 de milioane de lei.
Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a avut in 2019 venituri de 900 de milioane de lei. Pentru 2020 se doreste cresterea alocarilor din venituri proprii pentru lucrarile de reparatii, doar ca pe perioada starii de urgenta incasarile au scazut. Se cauta surse alternative, astfel incat sa se poata aloca un buget de peste doua miliarde de lei pentru lucrarile de intretinere anuala, a explicat ministrul Bode.
 

Articole similare

Ad