Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Renault Romania a produs la Titu racorduri pentru ventilatoare medicale. Compania a donat 700 de unitati catre Fundatia pentru SMURD

O echipa de ingineri din cadrul centrului de Inginerie, Renault Technologie Roumanie, prin Centrul Tehnic Titu (Dambovita), a produs cu ajutorul tehnologiei imprimarii 3D racorduri in forma de Y. Acestea sunt utile ca o solutie temporara si de urgenta pentru situatia in care, capacitatea de acoperire a nevoilor de ventilatoare ar fi depasita, informeaza compania intr-un comunicat.
 
Prin Fundatia Groupe Renault Romania, in parteneriat cu Automobile Dacia, compania a donat 700 astfel de piese catre Fundatia pentru SMURD cu scopul de a fi distribuite spitalelor din linia intai. Ele pot fi folosite intr-o situatie de suprasolicitare a unitatilor medicale de terapie intensiva cu pacienti aflati in stare critica. „Ne-am mobilizat intr-o echipa dedicata acestei urgente medicale. Am testat mai multe variante, validand prototipul cu medici specialisti in terapie intensiva de la Targu Mures, iar acesta a fost lansat in fabricatie prin imprimare 3D. Cadenta de imprimare a fost de 20 de piese in 26 de ore. Am optimizat timpii de fabricatie prin imprimarea pieselor in pozitie verticala si reducerea pierderilor de material necesar utilizat, folosind astfel capacitatea de imprimare la maxim”, a declarat Mihai Enculescu, inginer Coordonator in cadrul departamentului Prototipuri RTR. Grupul francez s-a alaturat luptei impotriva pandemiei COVID-19, inca de la debutul crizei sanitare in Romania. Astfel, compania a mobilizat o flota de 150 de masini Dacia si Renault in lupta cu virusul, punandu-le la dispozitia Ministerului Sanatatii in vederea distribuirii lor, cu ajutorul retelei de dealeri Dacia si Renault, catre spitale din Romania. Comunitatea din Arges beneficiaza de un aparat de teste la Spitalul Suport COVID – 19 din Mioveni prin intermediul unei sponsorizari, in valoare de peste jumatate de milion de lei, cu sprijinul Fundatiei Groupe Renault Romania si Automobile Dacia. Impreuna cu Acarom si Parteneriatul Auto Roman, Groupe Renault Romania a contribuit la repararea a 50 de ventilatoare, in colaborare cu DSU si IGSU. 

Articole similare

Ad