Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Sa fie 2012 un an pierdut pentru Romania?

Camera de Comert si Industrie Romano-Germana (AHK Romania) a serbat luna trecuta, la Palatul Parlamentului, alaturi de circa 700 de membri si invitati din mediul economic si politic, intrarea in noul an. Cu aceasta ocazie, presedintele AHK Romania, Radu Merica, a facut o retrospectiva succinta a lui 2012, pe care il considera „un an pierdut, din care totusi am invatat ca o lupta politica incrancenata nu ajuta economia”, dar si un an castigat prin prisma faptului ca tinerii din Romania isi doresc sa poata beneficia de o formare profesionala buna, dupa modelul celor din Germania.


Printre personalitatile prezente la eveniment s-au mai numarat ministrul pentru IMM-uri, Maria Grapini, ministrul pentru dialog social, Doina Pana, si deputatul Ovidiu Gant.

Comertul cu Germania ar putea depasi 20 de miliarde de euro in 2013
Prezent la eveniment, ambasadorul Germaniei la Bucuresti, Andreas von Mettenheim, a aratat dorinta Ambasadei de a promova interesele Romaniei, printre prioritatile importante mentionand predictibilitatea, lupta impotriva coruptiei, transparenta si reforma in administratie. De asemenea, a apreciat ca reforma administrativa este un obiectiv ambitios al actualei puteri politice, dar si faptul ca investitorii germani au anumite asteptari legate de privatizarea unor companii de stat.
In discursul sau, ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a declarat ca mediul de afaceri trebuie sa fie prietenos pentru a atrage investitii, subliniind totodata importanta constituirii unei clase de mijloc puternice.

Articole similare

Ad