Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Interes crescut din partea companiilor belgiene

Companiile belgiene nu au fost primele care au investit in Romania, ca atare nu sunt la fel de vizibile cum sunt cele din Germania, Italia, Franta, Austria, Olanda etc. Pentru a castiga vizibilitate si a acorda sprijinul necesar in acest sens se impunea o alta abordare structurala, astfel ca pe 17 ianuarie a fost infiintata Asociatia Belgo-Romana de Afaceri (BEROBA), care isi propune sa aduca laolalta oamenii de afaceri belgieni, intr-un mod profesionist si care sa ii ajute sa isi dezvolte afacerile din zona.

Evenimentul a fost gazduit la Ambasada Belgiei la Bucuresti, ocazie cu care Philippe Beke, ambasadorul Belgiei in Romania, ne-a explicat cum este perceputa piata romaneasca de catre companiile belgiene, care le sunt asteptarile si planurile pentru viitor.

Presedinte onorific al BEROBA, Philippe Beke a aratat ca firmele belgiene au o activitate foarte dinamica in Romania, fapt demonstrat de investitii, participari la licitatii publice si angajarea in parteneriate publice. Aceasta denota dorinta managerilor belgieni de a sprijini si a consolida capacitatile administrative si in comertul bilateral, care a cunoscut in 2011 si in 2012 cote record.
In principiu, misiunea asociatiei presupune crearea unei legaturi de afaceri intre companii din Belgia si Romania prin organizarea de seminare, intalniri si vizite ale membrilor asociatiei.
In intervalul 22-28 aprilie BEROBA va organiza „saptamana belgiana“, cand se vor desfasura seminare de afaceri si discutii pe teme culturale. Va fi o platforma unde companiile belgiene isi vor prezenta cele mai bune servicii si produse. Astfel de evenimente vor continua, fiind structurate in functie de nevoile si cerintele companiilor belgiene.
De asemenea, se doreste stabilirea de legaturi cu alte camere de comert si asociatii belgiene si romanesti, inclusiv din regiune (Bulgaria, Serbia, Ungaria, Moldova etc.), companiile belgiene avand astfel o viziune mai larga asupra oportunitatilor din alte zone, din tarile vecine, unde pot fi dezvoltate noi afaceri. In acelasi timp, asociatia va face lobby pe langa autoritatile din Belgia si Romania si va forma aliante si grupuri de lucru, ceea ce va contribui la imbunatatirea mediului de afaceri.
Noua asociatie isi propune sa vina in sprijinul comunitatii belgiene de afaceri ai carei membri sunt prezenti in diferite zone ale tarii si, prin organizarea de intruniri, acestia vor fi mai bine informati. „Este important schimbul de informatii, companiile sa afle una de la cealalta care le e activitatea. De cele mai multe ori ele au aceste informatii, dar din diferite surse. Realizam si un newsletter de business care ajuta in acest sens. Informatia reprezinta putere, dupa cum se stie“, a afirmat Philippe Beke, adaugand ca „putem afla unii de la ceilalti care sunt cei mai buni parteneri din Romania.

Articole similare

Ad