Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

H. Essers mizeaza pe depozite proprii

Firma de familie tributara filozofiei activelor proprii, H. Essers a decis sa faca pasul construirii propriului centru de logistica si la Bucuresti, dupa ce de mai bine de zece ani opereaza depozite inchiriate mai intai in Cefin Logistics Park si apoi in Prologis Park. Centrul de logistica H. Essers se ridica tot in cadrul Bucharest Industrial Park, la 5 km de actuala locatie. Primii 33.000 m2 de depozit (atat pentru marfa ambientala, cat si pentru temperatura controlata si ADR) vor fi gata in octombrie a.c., pentru ca in urmatorii trei ani sa se ajunga la 50.000 m2 de depozitare si, in final, la 120.000 m2.

Decizia investitiei vine intr-o perioada de criza demonstrand angajamentul pe termen lung al companiei belgiene in Romania.

Investitia in spatii de depozitare a venit ca urmare a strategiei H. Essers de a opera in spatii proprii, dar determinanta a fost si dorinta de a oferi clientilor spatii de calitate foarte buna, adaptate propriilor activitati, si care nu pot fi oferite decat printr-o investitie dedicata.
„Acest proiect este dovada clara a dorintei noastre de a avea relatii sustenabile cu clientii. Avem multi clienti la nivel international pentru care lucram si in Romania, dar pentru noi o prioritate a fost investirea in relatiile cu jucatori la nivel local, cum este Petrom, pentru care oferim servicii de logistica si distributie. Decizia construirii acestui depozit a fost luata deoarece aveam nevoie de un plus de calitate, dar, si financiar, e mai profitabil sa operezi un depozit propriu, pe termen lung“, a aratat Ivo Marechal, CEO H. Essers.
Investitia in noua locatie va avea o valoare de circa 12,5 milioane euro si va fi facuta parte din surse proprii, parte cu ajutorul unui imprumut. Investitia va include si implementarea sistemului propriu IT, implementat in toata reteaua H. Essers.
In prima faza cladirea va avea o suprafata de 33.000 m2, in circa 2-3 ani va ajunge la cel putin 50.000 m2, iar in final va putea fi extins pana la 120.000 m2. Acesta se va intinde pe o lungime de 400 m, cu inaltime de 12 m.
Cu ajutorul acestui depozit, compania va putea intra mai puternic pe segmentul produselor farmaceutice si chimice, cu standarde de depozitare foarte ridicate. In acelasi timp insa, pentru H. Essers vorbim de un pas inainte in materie de calitate a serviciilor prestate, lucru dorit de mai mult timp, dar care nu era posibil decat printr-un depozit propriu. „Noi vrem sa dezvoltam partea pharma pentru ca avem cerere mare din Belgia, de la producatorii mari pentru care deja lucram in depozitele de acolo. In Romania inca nu au venit pentru ca aici sunt importatori si distribuitori care si-au dezvoltat singuri depozitele. Dar la un moment se va face pasul inspre prezenta directa pe piata si vrem sa ne pregatim.

Articole similare

Ad