Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Investitiile in specializare vor continua

Pe o piata extrem de competitiva pe care retelele puternice ale multinationalelor fac legea pe segmentul marfurilor generale, H. Essers a ales sa se specializeze tot mai mult pe transportul si logistica produselor scumpe – farmaceutice, chimice, electronice sau tigarete – pe care marjele de profit sunt ceva mai bune si pe care numai investitiile masive si super-specializarea pot convinge clientii.
 

Dupa ce Romania a devenit deja „a doua casa“ pentru H. Essers, dovada investitiile in derulare in tara noastra, urmatoarea „tinta” a belgienilor este Turcia, unde se doreste construirea unei companii la fel de puternice precum cea din Romania, pe baza clientilor traditionali din alte zone.

Activitatea de transport a H. Essers este in crestere in Europa, mai ales pe nise cum sunt farmaceuticele si produsele care necesita securitate crescuta datorita valorii lor mari. Camioanele grupului transporta acum, pe langa medicamente, tot mai multe tigarete si produse de mare valoare.
Transportul, distributia si depozitarea sunt egale ca importanta in strategia grupului, conducerea companiei considerand ca pentru o activitate de succes toate acestea trebuie sa se completeze. In prezent depozitarea reprezinta 25% din cifra de afaceri a grupului, iar transportul are 75%. Produsele pharma, chimice si cele cu valoare mare reprezinta circa 30% din activitate, si mai este destul loc pentru dezvoltare. Dar, asa cum a aratat Ivo Marechal, CEO H. Essers, „acestea nu pot fi transportate cu succes decat daca ai in proprietate echipamente specializate. Nu poti face transport de produse pharma cu camioane cu prelata, trebuie sa investesti mult in semiremorci si tractoare echipate corespunzator pentru pastrarea temperaturii si transmiterea acestor informatii catre dispecerat, in masuri de siguranta pentru a impiedica furtul autovehiculelor sau al bunurilor din acestea. Multe nume mari de pe piata au inceput sa renunte la strategia anterioara cand foloseau ce gaseau disponibil pe piata, si merg tot mai mult spre solutii specializate de calitate. Or nu poti oferi asta decat daca ai active proprii.“
Remorcile H. Essers sunt echipate cu sisteme performante de izolare, cu echipamente pentru temperatura controlata, sisteme de securitate la usi, sisteme telematice. Avand toate aceste sisteme, aceeasi semiremorca poate fi folosita mai eficient, reducand la maximum kilometrii rulati fara incarcatura. Se pot folosi aceleasi vehicule pentru transport cu temperatura controlata atat pentru produsele farmaceutice, cat si pentru produsele foarte valoroase. In functie de tipul de transport si de trafic, numarul kilometrilor in gol efectuati de H. Essers variaza foarte mult. Pentru unele aplicatii aceasta cifra tinde spre zero, iar pentru altele este de 10-15%.
Pe langa investitiile din Romania, H. Essers a investit foarte mult si in Belgia, atat in depozite noi, cat si in modernizarea celor deja existente.

Articole similare

Ad