Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Plus de eficienta si siguranta

Logistica actuala nu mai permite intarzieri, greseli in pozitionare sau comenzi incomplete sau gresite. Acest lucru este valabil cu atat mai mult in cazul liniilor de productie, unde lipsa unui singur element poate da peste cap intregul proces. Principiile Lean JIS si JIT au devenit obligatorii, de aceea se impune folosirea unor echipamente moderne si eficiente. Still a adus pe piata un astfel de produs, Liftrunner, care poate fi folosit cu succes atat in cazul aplicatiilor la interior, cat si in exterior.
 

Acest sistem permite aplicarea cu succes a principiilor logistice Just in Time si Just in Sequence. Prin acest sistem, Still vine in ajutorul celor care doresc sa implementeze solutii moderne de logistica a fluxului de materiale.
Sistemul „Liftrunner“ este format din sasiuri in forma de E (o axa si doua roti) sau C (doua axe si patru roti) pe care se pot fixa carucioare de diferite tipuri, remorcate de un tractor. Sasiurile pot fi incarcate/ descarcate de pe ambele parti.
Prin folosirea acestui sistem de tractare, activitatea in depozit beneficiaza de mai multe avantaje. Un singur operator poate acoperi o zona mare de productie, fara a folosi stivuitor, ceea ce determina posibilitatea de a avea o flota mai mica de utilaje, deci investitii mai mici si costuri operationale sau cu personalul reduse.
Folosind aceasta solutie, transportul in zona de productie este mai sigur si mai rapid decat daca s-ar folosi un stivuitor pentru transportul paletilor, iar timpii de manipulare sunt redusi la minimum.
Un alt beneficiu semnificativ este posibilitatea de a realiza simultan operatiunile de aprovizionare si preluare a produselor si a cutiilor goale. Este redus astfel numarul curselor efectuate in gol, implicit si traficul in zona de productie.
Liftrunner este un sistem ergonomic care permite incarcarea carucioarelor in cadre, chiar de la nivelul solului.
Sistemul poate fi adaptat oricarei situatii, fiind format din mai multe elemente modulare. Sasiurile sunt compatibile intre ele si sunt dotate cu echipamente care permit o cuplare/decuplare rapida. „Trenul“ poate fi format din maximum cinci sasiuri in forma de E sau patru in forma de C. Fiecare poate cara sferturi sau jumatati de paleti sau chiar paleti intregi, dimensiunea maxima fiind de 2.000×1.200 mm, dar si carucioare.
In timpul mersului, doar roata centrala a sasiului atinge pardoseala, rotile carucioarelor fiind ridicate automat cu ajutorul unui sistem pneumatic sau hidraulic. Ridicarea/ coborarea se realizeaza prin actionarea unui buton. Astfel, zgomotul este redus, la fel si uzura rotilor, crescand durata de viata a carucioarelor. Acestea sunt blocate in cadru cu ajutorul unor stifturi.
Odata ajuns la destinatie, operatorul poate desprinde trailerele foarte usor, actionand cu piciorul un ejector ce deblocheaza stifturile.
 
Disponibil atat pentru interior cat si pentru exterior
Tractorul R 06 sau CX-T, impreuna cu sistemul Liftrunner, formeaza un intreg, un echipament inteligent care se pliaza foarte bine pe necesitatile intralogisticii de azi. Modelul CX-T este folosit pentru aplicatiile la interior si poate tracta o greutate de pana la 4 t. Motorul de 3 kW permite o accelerare rapida chiar si in cazul greutatilor mari. Pentru sofer, operarea acestui echipament e foarte confortabila datorita capacitatii platformei de a atenua vibratiile. Utilajul este dotat cu roti PU care au o garda la sol de 70 mm.
Tractorul R 06 este folosit pentru aplicatiile in exterior, avand o capacitate de remorcare de 6 t.
In functie de capacitatea tractorului si de incarcatura, trenul poate rula si cu 15 km/ora. Rolele cadrelor urmeaza aproape perfect traiectoria tractorului, chiar si la cele mai stranse curbe, deviatia fiind de doar 2%. Raza de bracare a versiunii standard este de 3,9 m. ?

Articole similare

Ad