Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

DSV Solutions si-a consolidat operatiunile in Parcul Logistic Bucuresti Vest

La sfarsitul lui octombrie, DSV Solutions a finalizat relocarea operatiunilor logistice din parcul Pipera in depozitul pe care il ocupa in Bucuresti Vest. Relocarea s-a finalizat cu mutarea unuia dintre cei mai vechi clienti ai companiei, Johnson Wax, cu care colaboreaza de 10 ani.

Cum Capitala a devenit tot mai aglomerata, companiile de logistica si-au mutat operatiunile de aici in special in parcurile logistice din apropierea autostrazilor. Anul acesta, si DSV Solutions a finalizat mutarea clientilor din parcul Atlas din Pipera, unde opera in 10.000 m2, in spatiul din parcul Bucuresti Vest, situat pe A1, la circa 10 km de Capitala.
 

Principalele avantaje oferite de noua locatie sunt accesul facil al camioanelor la depozit si utilizarea efectelor de sinergie.
Cei mai multi clienti au fost mutati pana la inceputul lunii octombrie, printre acestia fiind si Johnson Wax, unul dintre cei mai vechi parteneri ai companiei. Intregul plan de relocare a acestui client a durat circa sase saptamani. „Dupa ce am creat planul impreuna cu Johnson Wax, am avut o sedinta interna unde a fost stabilita o echipa care sa conduca intregul proiect. Am reparat rampele, am facut reviziile echipamentelor, am lucrat la configurarea sistemului IT pentru noua locatie, dar si la partea de hard-uri, acces-point-uri, scannere, statii de lucru etc. Oamenii au trecut printr-o perioada de pregatire. Tot timpul verificam daca ne incadram in termenul stabilit. Contractul cu Atlas a fost incheiat“, a explicat Sergiu Iordache, managing director DSV Solutions.
 
72 de camioane au mutat marfa
Relocarea din vechiul spatiu s-a facut fara a intrerupe activitatea in niciunul din cele doua depozite. In prima faza au fost mutate produsele care in aceasta perioada nu au avut un volum foarte mare. Apoi, in noul depozit s-au adus marfurile care existau deja pe stoc in locatia de la Pipera. Totul a culminat cu efortul din ultimul week-end, cand au fost transferati circa 3.500 de paleti cu marfa si 3.000 de paleti goi in 72 de camioane.
In actuala locatie din Bucuresti Vest a fost inchiriat un spatiu suplimentar de 3.000 m2, iar in total marfurile care erau la Atlas depozitate pe 10.000 m2 ocupa mai nou doar jumatate din acest spatiu. La optimizare a ajutat sistemul nou de rafturi, dar si inaltimea utila a depozitului, care aici este de 11,5 m, fata de 9,5 m in vechea locatie. „Cu ajutorul unui provider de rafturi am analizat fiecare tip de produs si am creat sisteme de depozitare pe raft in functie de specificul acestora.“
La Portland, DSV Solutions opereaza o suprafata totala de 35.000 m2 si anul viitor va suplimenta acest spatiu cu inca 16.000 m2 intr-o cladire ce se construieste vizavi de depozitul principal.
 
10 ani de parteneriat

Parteneriatul dintre DSV Solutions si Johnson Wax a inceput in 2000. Operatorul logistic efectueaza pentru acest client servicii de depozitare, etichetare, impachetare, pregatire promotii si livrare catre clientul final. „Depozitul central este la Bucuresti, de unde livram marfa direct catre client sau folosim hub-urile noastre din tara. De aici ne ocupam inclusiv de livrarile catre Bulgaria si Republica Moldova.“
Johnson Wax este o companie de familie infiintata in 1886 in SUA, care a venit in Europa in 1914 cu o filiala in Marea Britanie, dupa care a urmat una in Italia, in 1960. In Romania, compania si-a inceput activitatea in 1993 printr-o reprezentanta si un distribuitor, iar in 1994 a avut prima filiala. Acum are aici 50 de angajati si propria structura de vanzari si distributie pe tot cuprinsul tarii. Printre cele mai apreciate brand-uri din Romania ale Johnson Wax se numara Pronto, Glade, Oust, Duck, Mr. Muscle, Raid, OFF!, Stira e Ammira, Baygon si Autan, provenite din fabricile din Olanda si Anglia.
In 1999, produsele companiei au inceput sa fie exportate de aici catre Republica Moldova, iar in 2001 au inceput si transporturile catre Bulgaria. In cei 10 ani de colaborare cu DSV, prin depozitul operatorului logistic au trecut milioane de bucati Pronto spray, Glade gel si pastile de tantari Raid si Baygon. DSV Solutions face parte din grupul danez DSV, furnizor global de servicii de transport si logistica. Grupul isi desfasoara activitatea in peste 110 tari, avand 21.000 de angajati si o cifra de afaceri de 4,8 miliarde de euro in 2009. DSV a venit in Romania in 2007 prin preluarea companiei Frans Maas.
 

Articole similare

Ad