Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Retailul a atras 92% din investitiile imobiliare

Un raport DTZ Property Times indica faptul ca pana la sfarsitul trimestrului al treilea din 2010 investitiile in sectorul imobiliar au fost de 192 de milioane de euro, cu 56% mai multe decat in 2009, principala sursa fiind retailul, cu 92% din total.
Primele doua trimestre s-au situat, din acest punct de vedere, la un nivel similar, dar al treilea a fost mai slab, una dintre investitiile semnificative fiind totusi aceea a Omilos, care a alocat, cu sprijinul unor investitori institutionali, patru milioane de euro pentru extensia proiectelor Era Shopping Park din Oradea si Iasi.
 

In trimestrele al doilea si al treilea, cele mai multe tranzactii au fost de dimensiuni medii si mari, suprafata medie tranzactionata fiind de 29.800 m2 in primele trei luni ale anului si de 25.800 m2 in urmatoarele trei.
Immoeast a fost cel mai activ investitor institutional de anul acesta, achizitionand diferenta de 10% din actiunile West Gate Center (Craiova) si Polus Center (Constanta) contra sumei de 40 de milioane de euro, incluzand datoria.
Potrivit aceluiasi studiu, in trimestrul al treilea al anului randamentele pentru birouri, retail si industrial au ramas la 9%, 9,5%, respectiv 11%, iar pentru urmatoarele 3-6 luni se estimeaza o stagnare, dupa care va urma o usoara imbunatatire.

Articole similare

Ad