Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Evaziunea fiscala pune piedica agriculturii

Evaziunea fiscala in agricultura reprezinta una din cele mai mari probleme ale segmentului, atingand in vara acestui an un miliard de euro, potrivit afirmatiilor ministrului agriculturii, Valeriu Tabara, facute in cadrul unei conferinte desfasurate la Timisoara.
Acesta a mai declarat ca numai pe sectorul legume-fructe evaziunea fiscala se situeaza in jurul valorii de 250 de milioane de euro in fiecare an, suma care, daca ar fi la dispozitia ministerului, ar rezolva toate problemele de buget.
 

Se pare ca fenomenul se manifesta la scara impresionanta, mai ales in ceea ce priveste neplata TVA pentru importuri si valorificarea produselor primare, cu efecte negative asupra agricultorilor romani care, incercand sa scape de datorii, vand productia imediat dupa recoltare.
Ministrul a dat exemplu pretul graului, care anul acesta s-a dat si cu 35 de bani/kg, pretul final al acestuia fiind de trei ori mai mare. Valeriu Tabara crede ca o posibila solutie a acestor probleme in agricultura ar fi o activitate mai intensa a departamentelor directiilor agricole care au departamente de inspectie. In plus, potrivit ministrului, Romania isi poate acoperi cererea de consum din productia proprie, ba chiar poate sa si exporte, Valeriu Tabara indicand ca, in ceea ce priveste productia de carne de pasare din Romania, nu ar trebui sa importam nimic. Ministrul a mai mentionat si ca exista unele dificultati in legatura cu sprijinul financiar pentru bovine, fiind greu de stabilit numarul de animale existente.

Articole similare

Ad