Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Constanta, din nou in prim plan

Pe 12 mai, Centrul Roman pentru Pregatirea si Perfectionarea Personalului din Transporturi Navale (CERONAV) si Centrul National de Promovare a Transportului Intermodal (CNPTI) au organizat un seminar profesional cu tema „Provocarea logisticii in Romania- realitate sau oportunitate“. Evenimentul a fost organizat in cadrul proiectului EWITA si constituie o activitate din cadrul pachetului de lucru privind promovarea si diseminarea informatiilor catre potentialii utilizatori ai platformei de e-learning INeS pentru Dunare. EWITA este un proiect complementar proiectului – eWIT (Web-based Intermodal Inland Waterway Transport Training for Europe), finantat prin programul Marco Polo I, ce a avut ca scop dezvoltarea, testarea si implementarea unei platforme de e-learning (INeS).
 

In cadrul seminarului s-a subliniat faptul ca portul Constanta si coridoarele de transport sunt generatoare de profit pentru mediul de afaceri, iar Romania beneficiaza, in acest sens, de o asezare strategica, cu un potential foarte bun de a deveni punctul principal de intrare pentru bunurile din Asia, destinate pietei UE.
De aceea, Constanta este cel mai important punct in dezvoltarea infrastructurii de transport si se poate constitui intr-o platforma importanta pentru dezvoltarea intermodalismului in zona de sud-est a Europei.
Concluzia seminarului a fost ca logistica este principala miza de dezvoltare si un pariu de castigat in cursa pentru cresterea economica, avand in vedere faptul ca obiectivul general al strategiei in domeniul transporturilor il reprezinta dezvoltarea echilibrata a sistemului national de transport care sa asigure o infrastructura si servicii de transport moderne si durabile, formarea pe durata intregii vieti a resursei umane implicate in acest domeniu de activitate, dezvoltarea sustenabila a economiei si imbunatatirea calitatii vietii, transformarea porturilor in centre logistice si integrarea transportului pe caile navigabile interioare lor in sistemul de transport intermodal, pentru a asigura conectivitatea localitatilor de-a lungul Dunarii.
Dezvoltarea acestor domenii nu poate avea loc fara pregatirea celor implicati. De aceea proiectul EWITA vine in intampinarea cerintelor de perfectionare a personalului din domeniul transportului pe ape interioare si le ofera informatii utile despre logistica, cai navigabile si porturi, infrastructura de navigatie, servicii RIS, politici si legislatie, piata si organizatii si altele.

Articole similare

Ad