Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Gebrüder Weiss a continuat investitiile

In 2009, Gebrüder Weiss a continuat investitiile pentru extinderea retelei din India si Europa Centrala si de Est. Chiar daca au fost derulate campanii intensive de marketing si o politica stricta a costurilor, compania a inregistrat o scadere a productivitatii de 10%, vanzarile nete provizorii ajungand la 830 de milioane de euro. In Europa Centrala si de Est, cele mai importante operatiuni au fost achizitionarea Eurocargo din Serbia, completarea terminalului din Bucuresti (investitie de 15 milioane de euro) si deschiderea primei filiale din Macedonia. In plus, a fost demarata constructia unui nou terminal logistic in Senec (Slovacia), care va fi finalizat anul acesta.
 

Prin darea in folosinta a terminalului de 8,5 milioane de euro din Maria Saal, Gebrüder Weiss a reusit sa devina cel mai important furnizor de servicii logistice din Carinthia. Nivelul investitiilor a fost mentinut la valoarea planuita, de 30 de milioane de euro. Cash flow-ul a fost mai scazut decat in 2008, dar a fost totusi mai ridicat decat investitiile.
In ciuda unei scaderi cu 15,7% a veniturilor, coeficientul de autofinantare a fost mentinut la peste 50%.
In ceea ce priveste distributia de colete, Gebrüder Weiss presteaza servicii DPD (dynamic parcel distribution) in aproape toata Austria. Anul trecut, cifra de afaceri pentru acest segment a fost de 119,2 milioane de euro. Chiar daca a fost criza, personalul companiei a ramas aproape la acelasi nivel cu cel din 2008, modificandu-se doar numarul incepatorilor care au fost atrasi in companie, cu 3% fata de 2008.

Articole similare

Ad