Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Productivitatea mai mare in depozit, costuri mai mici cu forta de munca

Pentru a opera eficient un depozit, administrarea performantelor individuale ale angajatilor este critica, in special in facilitatile frigorifice. Aceasta a fost premisa de la care operatorul logistic Burris Cold Logistics a pornit cand a apelat la serviciile companiei de consultanta Argent Consulting pentru implementarea unui program de management al performantei angajatului.

Furnizorul american de servicii logistice Burris Cold Logistics, cu sediul in Milford DE, opereaza o retea de distributie si depozitare de produse alimentare congelate, aproximativ 1,7 milioane m2 de spatii de frigorifice in 16 locatii strategice care deservesc industria de retail si producatorii.
 

Costurile cu capitalul uman sunt foarte mari, tocmai de aceea Burris a incercat sa obtina, prin programul pe care l-a implementat, mai multa flexibilitate. „Prin programul nostru, lupta pentru productivitate este dusa la nivel individual. Vrem ca fiecare muncitor sa fie productiv pe bucatica lui de munca“, a explicat J.P. Joei, managing director Argent Consulting Group, compania care s-a ocupat de implementarea masurilor reducere a costurilor cu resursa umana.
Scopul Burris, in momentul in care a apelat la serviciile Argent Consulting, a fost sa poata creste volumul de munca, dar fara a mai fi nevoie sa adauge constant si capital uman. „Programul implementat este o unealta si depinde de fiecare companie ce face cu el, dar este foarte important sa fie utilizat unde costurile cu forta de munca sunt foarte mari.“
Tinta companiei a fost cresterea productivitatii si a eficientei in depozit cu cel putin 15%. Pentru mentinerea eficientei din punct de vedere al costurilor, s-a dorit o reducere a acestora cu cel putin 10%. „Am fost atentionati de Burris ca trebuie sa mentinem angajatii in zona de confort, pentru a mentine si nivelul de calitate a serviciilor“, a mentionat Joei. Prin proiectul de crestere a performantei au fost urmarite doua elemente: productivitatea si gradul de utilizare a personalului. Prin productivitate este masurata eficienta, iar prin gradul de utilizare a capitalului uman este masurat timpul efectiv de lucru.
La finalul proiectului cresterea productivitatii a fost de 20%, in special la picking si preluarea comenzilor, iar costurile cu forta de munca au fost reduse cu 19%.

Lucrul cu angajatii, o provocare permanenta
In implementarea proiectului, atentia Argent Consulting s-a ocupat de aplicarea bunelor practici si a metodelor de masurare a performantei, monitorizarea personalului si, cel mai important, cursurile de pregatire.
Ca toate aceste procese sa fie posibile a fost implementat un sistem de management al fortei de munca, ce poate fi integrat in WMS sau poate fi doar interconectat, si care permite monitorizarea fiecarui pas al angajatului.
Abordarea trebuie sa fie orientata catre angajat si nu trebuie pierdut din vedere respectul pentru muncitor.

Articole similare

Ad