Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Rolul managerului in evitarea accidentelor de munca

Potrivit statisticilor, in 2008 au fost raportate 1.700 de accidente aparute in depozit, in care au fost implicate stivuitoare. 126 dintre accidentele produse anual au fost letale sau au provocat un handicap permanent si in tari precum Germania sau SUA incidenta accidentelor este mult mai mare. Oriunde apare combinatia echipament-operatori pot aparea erori umane, astfel ca riscul de accidentare in depozit este foarte mare. Chiar daca in fiecare locatie exista reguli de siguranta, se intampla adesea ca acestea sa fie incalcate. De aceea rolul managerului in disciplinarea oamenilor si respectarea normelor de protectia muncii este primordial.
 

Eficienta unui depozit este influentata 100% de manager, de la activitatea efectiva a operatorilor pana la procesele strans legate de activitatea executiva. „Piata vrea sa creasca performanta si productivitatea prin intermediul managerilor, care influenteaza toate rezultatele unei companii. Un manager mai eficient inseamna operatori mai motivati, care muncesc mai mult”, a explicat René de Koster, profesor la Scoala de Management a Universitatii Erasmus, in cadrul conferintei ECSLA, organizate la finalul lui februarie la Brugge.
In Olanda, in 2007 au fost inregistrate 219.000 de accidente de munca. Anual mor intre 87 si 147 de muncitori.

Mici trucuri te pot tine departe de accidente
„Daca vrei sa previi ca un stivuitor sa intre accidental intr-o semiremorca aflata la doc se pot pune protectii si semafoare. Operatiunile controlate de semnale luminoase sunt mult mai sigure“, a explicat Koster. „Niciun stivuitorist nu poarta centura de siguranta, desi toata lumea stie ca este mult mai sigur, dar la fel de incomod este sa deschizi centura si sa o inchizi la fiecare operatiune, de aici pornind si ideea de a monta garduri de protectie.“ Culoarele inguste, unde sunt utilizate doar echipamente VNA, pot fi uneori accesate de operatori si de jos si tocmai de aceea se poate utiliza un cordon de siguranta, iar operatorii stiu ca au unda verde sa intre in zona respectiva doar daca perimetrul este sigur. In depozit mai pot fi montate si diferite semnale si indicatoare, dar si oglinzi.
Fiecare stivuitor are propriul loc de parcare alocat, pe care operatorul trebuie sa-l respecte.

Articole similare

Ad