Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

500 de ani de experienta

Luna trecuta, Gebrüder Weiss a organizat un cocktail cu tema „Transport si logistica peste generatii“. Aici Paul Senger-Weiss si fiul sau, Wolfram Senger-Weiss, au vorbit despre istoria de peste 500 de ani a firmei si cum a reusit sa reziste in timp ca o afacere de familie. Wolfram Senger-Weiss a fost in bordul de conducere al companiei 36 de ani, pana in 2004, cand locul i-a fost luat de fiul sau.

Numele de Wizze a fost mentionat pentru prima data la Fussach intr-o lista de taxe a manastirii Sf. Gallen, acum peste 680 de ani, in 1330.
 

In 1473, Milan Messenger Services, administrat in numele orasului Lindau de familiile Spheler si Vis (Weiss) la Fussach, a inceput sa aiba o activitate regulata dupa extinderea vechiului drum prin Via Mala Gorge. Transporturile pe care le organiza plecau de la Lindau (Germania), treceau prin Fussach (Austria) si Chur (Elvetia), prin trecatoarea de 2.100 m inaltime Splügenpass la Comersee si ajungeau la Milano. La sfarsitul secolului al XIII-lea, Milano era o adevarata putere economica, avand 200.000 de locuitori.
Activitatea companiei a continuat, iar in 1592 ea se confrunta cu o competitie foarte puternica: cea a statului. Acesta este momentul in care, dupa 31 de ani in care s-a judecat cu „Thurn and Taxis“, Senatul din Milano a decis ca serviciul de transport poate fi continuat. Mai tarziu, Thurn and Taxis a devenit Deutsche Post.
In 1781, Johann Kasimir Weiss a devenit partener al postei din Fussach, folosita pentru depozitare temporara si monitorizarea serviciilor de mesagerie.
Compania a inceput sa ofere si servicii de transport persoane, fapt consemnat chiar de Johann Wolfgang von Goethe. Astfel, in 1788, la intoarcerea din prima sa vizita in Italia, Goethe a fost adus in siguranta de Milan Messenger Service. Acesta a scris in jurnalul sau ca a platit pentru transport o taxa de 122 de galbeni pentru el si camaradul sau, Kavser.

Numele de Gebrüder Weiss, consemnat acum 190 de ani
Primul document cu numele de Gebrüder Weiss, tradus ca Fratii Weiss, dateaza din 1823, iar 49 de ani mai tarziu, in 1872, Josef Weiss, o importanta personalitate pentru companie, este unicul actionar ale acesteia. Impreuna cu fratii sai, Leonhard si Hohann Alois Karl Weiss, a continuat sa lucreze sub numele de Spedition Gebrüder Weiss. Trei ani mai tarziu, serviciul de mesagerie catre Milano este nationalizat.
In acelasi an, odata cu inaugurarea liniei de cale ferata dintre Bregenz si Bludenz (Austria), sediul central al companiei este relocat de la Fussach la Bregenz. Din 1884, odata cu finalizarea tunelului Arlberg, o linie directa …

Articole similare

Ad