Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Trei solutii logistice, un singur premiu: Solution IFOY Award

Dupa ce in numarul trecut am prezentat cele noua echipamente intrate in competitia pentru alegerea celor mai bune echipamente de depozitare ale anului, de data aceasta va prezentam cele trei solutii inscrise in competitie pentru trofeul International Forklift Award, sectiunea Solutii Intralogistice. In competitie au intrat Crown, Jungheinrich si Still, care au prezentat trei solutii implementate in cursul anului trecut pentru clienti din domeniul distributiei, retailului si depozitarii. Castigatorul va fi anuntat pe 4 iunie, la targul transport und logistik de la München.
 

Termenul de „solutie intralogistica” este folosit mai ales de producatorii germani din domeniu, care denumesc astfel pachetul de servicii oferit impreuna cu echipamentele de depozitare: fie ca este vorba de management al flotei de stivuitoare, de softuri de gestionare a stocului sau pur si simplu de consultanta privind fluxurile de supply chain.

Sistemele de fleet management reduc costul: Crown reorganizeaza fluxul de echipamente de depozitare pentru Spicers
Cu un portofoliu de produse de peste 17.000 de articole, inclusiv marca 5Star™, si operand din opt centre de distributie dispuse strategic, Spicers este unul dintre cei mai mari retaileri en-gros de obiecte de papetarie si consumabile pentru birouri din Marea Britanie.
Prin utilizarea unei flote complet noi, in paralel cu sistemul Crown „InfoLink” de fleet management, compania si-a redus costurile de intretinere si reparatii cu circa 90% la sfarsitul lui 2012.
Inainte de implementarea proiectului Crown, Spicers opera un numar mare de stivuitoare vechi, cu defectiuni vizibile si care necesitau operatii de intretinere de profunzime. In prezent numarul total de echipamente utilizate s-a redus cu peste 40%, gratie unui contract de inchiriere pe cinci ani.
Inainte de a incepe colaborarea cu Crown, Spicers avea permanent cel putin un echipament stationat, pentru a fi utilizat in caz ca aparea vreo defectiune la cele utilizate.
In consecinta, s-a decis nu numai reducerea numarului de echipamente folosite, dar si dotarea utilajelor celor mai solicitate cu doua baterii, pentru a le asigura disponiblitatea pe doua schimburi. In acelasi timp, toate stivuitoarele au fost echipate cu sistemul de management al flotei InfoLink®, care ofera clientului toate datele referitoare la exploatare prin intermediul unei platforme comune, care contribuie la optimizarea gradului de folosire a echipamentelor. In lunile urmatoare, Crown a estimat posibilitatea reducerii parcului de stivuitoare Spicers cu inca 15%, datorita faptului ca InfoLink identifica segmente de activitate unde, prin eficientizare, se poate renunta inca la cateva stivuitoare.

Beneficiul clientului: creste fiabilitatea
Posibilitatile de monitorizare exacta a fiecarui echipament in fiecare moment si de administrare mai buna a flotei, oferite de InfoLink, reprezinta unul dintre principalele argumente pentru care Spicers a ales Crown pentru echiparea cu stivuitoare.

Articole similare

Ad