Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Depozitul Jungheinrich pentru piese de schimb, o lectie de intralogistica

Odata cu inaugurarea, in urma ca patru luni, a centrului logistic Jungheinrich din Kaltenkirchen, la nord de Hamburg, toate piesele de schimb ale producatorului german de echipamente de manipulat vor fi depozitate sub acelasi acoperis. Centrul logistic este impartit in sectiuni distincte, in functie de diferitele tipuri de produse/repere stocate. Pentru fiecare dintre acestea sunt implementate solutii dedicate de depozitare, astfel ca centrul logistic serveste si ca demo pentru clientii Jungheinrich in gasirea celor mai bune configuratii ale propriilor depozite.
 

Obiectivul Jungheinrich este atingerea unui volum de 8.000 de comenzi onorate zilnic.

Depozitul de piese de schimb si componente Jungheinrich din Kaltenkirchen acopera 61.000 m2 si deserveste clientii din toata lumea ai producatorului german. Odata cu inaugurarea acestuia, disponibilitatea pieselor de schimb a crescut la 98%, iar pentru a putea raspunde si mai prompt comenzilor primite programul de lucru al birourilor este de la 06:00 la 21:00 (CET), respectiv intre 07:00 si 22:00 (CET) pentru depozit.
Organizarea depozitului a plecat de la zona de order-picking si tine cont de diagrama fluxurilor de marfuri si operatiuni, pentru ca obiectivul general este preluarea co- menzilor si livrarile rapide catre clienti inclusiv in momentele mai aglomerate din zi. Sistemele automate Auto Pallet Mover (APM) sunt tot mai utilizate in cadrul depozitelor si inclusiv la Kaltenkirchen sunt foarte apreciate, deoarece combina maximum de automatizare la echipamente devenite standard, pentru aplicatii unde acuratetea in manipulare si pozitionarea la raft este vitala.
In functie de tipul si specificul pieselor si componentelor stocate, centrul logistic este organizat in mai multe depozite individuale, cele mai multe construite astfel incat sa poata fi extinse cu pana la dublul capacitatii, inclusiv in ceea ce priveste sistemele de conveioare de la mezanin.

Solutii multiple de depozitare sub acelasi acoperis
Depozitul pentru bunuri stivuite pe inaltime are o capacitate dubla fata de locatia precedenta de la Norderstedt, avand dimensiuni de 91x32x31 m (Lxlxh). Cele 21 de niveluri, printre care trec sapte culoare de acces, asigura in total 21.168 de spatii de depozitare. Acesta este un exemplu clasic de structura de depozitare unde au fost mai intai construite rafturile, in functie de necesarul dorit, iar apoi au fost montate plafonul si peretii laterali. Asamblarea a fost facuta cu macarale speciale, produse tot de Jungheinrich, care pot ridica panouri pana la inaltimi de maximum 44 m. La depozitare se folosesc, de asemenea, stackere speciale, care lucreaza complet automatizat. Se acopera 30 de cicluri duble/ora de catre fiecare echipament, astfel ca dupa-amiaza tarziu, cand ritmul de lucru este cel mai intens, se utilizeaza la maximum capacitatea instalata. In timpul zilei, cand nu sunt utilizate, echipamentele intra intr-un program de conservare a energiei.

Articole similare

Ad