Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Cereri, mai mult de la producatori

Indiferent de suprafata de depozitare sau de produsul care trebuie stocat, pentru o utilizare optima sistemele de rafturi sunt primul element pe care orice operator de depozit trebuie sa-l aiba in vedere. Chiar daca Romania este o piata tanara din punct de vedere logistic, anul trecut cele mai multe solicitari in domeniu au venit din partea producatorilor.
 

Dupa un 2013 care nu a adus mari schimbari pe piata sistemelor de rafturi, pentru anul acesta asteptarile Dexion sunt legate de imbunatatirea mediului economic, si chiar se spera intr-o crestere.
„Investitiile straine in Cehia sau Ungaria sunt de 4-5 ori mai mari decat la noi“, a spus Cristian Androne, national sales manager Dexion Storage Solutions. Desi in Romania, o piata mai slab dezvoltata, exista o nevoie clara de evolutie, in opinia reprezentatului Dexion resursele materiale necesare pentru dezvoltarea conform standardelor nu sunt suficiente. Insa sunt si vecini – ca Bulgaria, Moldova, statele din fosta Iugoslavie – care o duc mai rau, iar asta le ofera si potential de crestere.
Cele mai multe comenzi primite de Dexion au venit de la producatori, mai ales ca acestia au o prezenta mai numeroasa pe piata comparativ cu operatorii logistici. „Inca nu am primit cereri din partea dezvoltatorilor de spatii, insa incercam sa venim in intampinarea lor si sa-i determinam sa ia si rafturile in considerare inca de la inceputul proiectului“, a mai precizat Androne.
In principiu, optiunile companiilor de logistica includ rafturi standard, deoarece le ofera posibilitatea sa depoziteze o varietate extinsa de marfuri paletizate, iar in cazul in care la finalul contractului se schimba clientul, sau in urma unor licitatii sunt castigati clienti noi, pot fi adaptate mai usor. Pentru firmele care opereaza propriul depozit – producatori sau distribuitori – tendinta este sa se orienteze catre sisteme moderne ca sa exploateze eficient fiecare centimetru patrat al depozitului.
Solutiile oferite de Dexion au fost personalizate in functie de nevoile clientilor. Si, pentru a putea oferi o solutie completa, compania a incheiat parteneriate cu furnizori de WMS si echipamente de manipulare.

Sunt la moda echiparile de la zero
Potrivit lui Cristian Androne, redimensionarile sistemelor de rafturi pentru optimizarea spatiului utilizat si inlocuirea acestora cu rafturi noi, care sa permita depozitarea unui numar mai mare de paleti, nu au fost foarte frecvente. Au predominat proiectele de echipare a unor spatii in care nu existau rafturi. In topul preferintelor clientilor s-a situat sistemul ajustabil de rafturi pentru depozitarea paletilor (accesibilitate 100%), in care stelajele dispun de 1-2 randuri separate prin culoare largi, ale caror dimensiuni pot fi adaptate astfel incat sa fie potrivite pentru stivuitoarele exploatate de client.

Articole similare

Ad