Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Oamenii sunt baza succesului in logistica

Inainte de orice sistem complicat si scump implementat intr-un depozit, baza succesului activitatilor logistice o reprezinta oamenii angajati aici. Astfel, tot mai multe companii se intrec in a-si motiva salariatii atat financiar, cat si moral, iar unele au chiar scheme fixe de bonusare, la vedere, sistem care impulsioneaza personalul sa obtina rezultate cat mai bune, deoarece se stie sigur ca la final de luna veniturile vor fi mai mari. Iar dincolo de criza economica, acest lucru a ajutat si la scaderea fenomenului de migrare a personalului de la o companie la alta.
 

La depozitele centrale de langa Bucuresti, de 50.000 m2, DSV Solutions are 180 de angajati. Cum, potrivit legii, o cladire nu trebuie sa aiba mai mult de 10.000 m2, acesta este impartit in mai multe sectiuni, iar fiecare are o persoana responsabila. Pe segmentul operational, activitatile sunt impartite atat pe client, cat si pe arie geografica in depozit. Cei care lucreaza in operational se ocupa si de activitatea de customer service. Sefii de depozit raspund atat geografic, de o arie din depozit, cat si de clientii din acea arie. Sub sefii de depozit se afla o persoana care lucreaza la birou si altele care muncesc in depozit. Persoana de la birou are contactul direct cu clientul si face si munca de customer service. Astfel, in total exista circa 10 oameni care raspund de anumite sectiuni sau de anumiti clienti din depozit.
In subordinea sefilor de depozit se afla gestionari, apoi pickeri, stivuitoristi, operatori PC etc. „Numarul este dictat atat de client, cat si de numarul de schimburi. Sunt clienti pentru care lucram intr-un schimb, pentru altii in doua sau in trei schimburi, la varf de sezon“, a explicat Cristian Negrutiu, directorul de logistica al DSV Solutions.
Toti sefii de depozit, fie ca sunt noi, fie ca au mai lucrat in companie si au avansat, sunt trimisi la cursuri de logistica, dar si de comunicare. „Ei au invatat logistica din practica, dar am considerat ca sunt utile si informatiile teoretice.“
In general, la DSV personalul din depozit este angajat in functie de proiectele companiei. „De exemplu, la anvelope avem nevoie de barbati in putere, iar la textile cautam fete carora sa le si placa ce fac.“
DSV doreste implementarea principiilor Lean Six Sigma, sub forma unui program de optimizare a proceselor la nivel de grup, DSV Sigma, care va implica toti oamenii din management.

Seriozitatea este pe primul plan
Principalele criterii de care tine cont Gebrüder Weiss in procesul de recrutare si de selectie sunt: atitudinea profesionala generala a oamenilor, seriozitatea, motivatia si responsabilitatea lor. Sunt importante, de asemenea, experienta anterioara in cadrul activitatilor logistice, cunoasterea fluxurilor de proces si procedurilor din cadrul unui depozit, capacitatea potentialilor angajati de a lucra cu utilajele tehnice specifice, precum motostivuitoare sau transpalete electrice, scannere etc.

Articole similare

Ad