Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Creste interesul pentru spatiile de birouri

Un raport Colliers International Romania pentru prima jumatate a acestui an arata ca ea a fost marcata de o revenire a interesului chiriasilor pentru noi spatii de birouri, generand un total take-up de 128.500 m2, din care net take-up-ul a fost de aproximativ 55.000 m2, o crestere de 40% comparativ cu perioada similara din 2013.
Un procent semnificativ din aceasta cerere a fost reprezentat de brand-urile noi care au intrat pe piata locala (Kellog si Lenovo). In avangarda acestei miscari au venit companiile de IT si cele din sectorul financiar si al asigurarilor.
 

Activitatea tranzactionala a fost alimentata de expansiunile si relocarile din stocul de piata necompetitiv, prin firmele din IT&C, jucatorii principali in ceea ce priveste suprafata inchiriata. Noi companii din SUA si China au fost active in prospectarea pietei si cel mai probabil vor inchide tranzactii in urmatoarele 12 luni.
Segmentul bancar este, de asemenea, de natura sa produca noi consolidari datorita segmentului de achizitii si fuziuni, urmand a atinge apogeul intrucat unii jucatori urmeaza sa anunte achizitii.

Articole similare

Ad