Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Macromex a construit cel mai inalt depozit frigorific din Europa

La finalul lunii trecute, Macromex a inaugurat depozitul de produse congelate Edenia Distribution Center, a carui constructie a inceput in aprilie 2013. Cu o inaltime de 42 m, complet automatizat si cu temperatura interioara de -24 oC, acesta este unic in Romania, fiind si cel mai inalt depozit de tip High Bay din Europa. Investitia necesara a fost pe masura, 17 milioane de euro, sustinuta din resurse proprii plus o finantare de la BCR.
 

Edenia Distribution Center este functional din aprilie 2014, iar locatia depozitului la Campia Turzii permite conexiuni directe atat catre zona de nord-vest a Romaniei, cat si catre marile orase din nord-vestul Europei. In plus, pozitionarea permite livrarea produselor in cele mai importante piete din Europa in aproximativ 24 de ore. In acelasi timp, depozitul serveste si pentru depozitarea produselor congelate de panificatie La Lorraine Romania, fabricate in apropierea centrului logistic.

Revenire rapida dupa pierderea unui client important
Investitia a avut loc in conditiile in care compania a fost puternic afectata de esecul inregistrat in colaborarea cu Unilever. Astfel, in 2009, Macromex a inceput impreuna cu Unilever proiectul Algida in Romania, pentru care a facut eforturi uriase. Dupa o crestere considerabila a acestui proiect, in decembrie 2012, Unilever a decis incetarea contractului cu Macromex, „cu o nota de plata de trei milioane de euro, pe care am primit-o gratuit. Vedem aceasta decizie drept una revoltatoare. Credem ca astazi o companie romaneasca poate concura la egalitate cu orice companie multinationala“, a spus Dan Minulescu, proprietarul Macromex.
Iar centrul logistic este prevazut sa intre pe profit chiar la finalul lui 2015, datorita cresterii marcilor companiei de patiserie si inghetata. „Am privit acest proiect ca pe unul strategic ce permite cresterea companiei.“
Noul depozit a adus si o regandire a sistemului de distributie in zona Transilvania, astfel ca au fost inchise locatiile de la Cluj si Oradea.

Peste 500 de oameni  au realizat un depozit perfect
Constructia ocupa o suprafata de 6.900 m2, are o capacitate de stocare de 17.000 paleti si este formata din depozitul High-Bay, zona de depozitare pentru paleti, cea de picking, de triere si expeditie paleti. Aici temperatura de operare este de -24 oC, asigurandu-se astfel pastrarea lantului de frig pe intreg fluxul operational.
Desi constructia a inceput practic in aprilie anul trecut, proiectul a fost dezvoltat timp de cativa ani in care la acest concept a lucrat o echipa de profesionisti din mai multe tari alaturi de managementul local. Constructia a fost realizata de peste 500 de oameni.
Indeplinirea tuturor cerintelor de rezistenta si elasticitate a necesitat implementarea celor mai avansate tehnologii si solutii tehnice, dar si executie de mare precizie.
La constructie au fost folosite cantitati impresionante de beton, metal si material izolant. Intreaga cladire, inclusiv sistemul informatic si administrativ, a avut nevoie de …

Articole similare

Ad