Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Cresterea productivitatii cu pana la 40% si acuratete in picking de 99,99%

In conditiile in care clientii devin din ce in ce mai pretentiosi si in care o economie de costuri cat de mica poate face diferenta, presiunea pe companiile care furnizeaza solutii IT de gestiune a depozitelor, inventariere a mijloacelor fixe, trasabilitate si automatizare a operatiunilor din retail, dar si a fortei de vanzari, devine din ce in ce mai mare. Cu toate acestea, clientii, indiferent ca sunt din zona de curierat, farma, productie sau retail, inca sunt reticenti la schimbarea solutiilor devenite acum traditionale, pentru introducerea unei tehnologii noi de tipul Vocollect Pick by Voice.
 

Compania Total Technologies face demersuri pentru acceptarea noilor tehnologii, dar si pentru a scoate „din maneca“ atuurile solutiei: productivitate mare si acuratete de 99,99% in procesele din depozit.

Vocollect Pick by Voice se integreaza cu sistemul WMS/ERP din depozit, sarcinile de selectie, aprovizionare si depozitare fiind generate de sistemul central si transmise wireless catre terminalele mobile Talkman si castile din dotarea operatorilor. Noua solutie traduce sarcinile in comenzi vocale ce directioneaza lucratorul catre o zona dintr-un anumit sector, acesta confirmand locatia prin pronuntarea unui numar de identificare asociat locatiei. Informatia este transmisa in sistemul de recunoastere vocala si apoi convertita in textul trimis catre WMS. Atunci cand este necesar se poate activa in proces chiar si recunoasterea vocala a numarului de serie inscriptionat pe produs. De exemplu, Vocollect Pick by Voice raspunde „Ridica 3“ sau „Confirma cantitatea aprovizionata“, iar dupa realizarea sarcinii lucratorul raspunde „Trei“ pentru a confirma cantitatea, iar aplicatia trece la urmatorul task. Pentru cresterea preciziei pot fi verificate in sistem atat ultimele cifre din codul de produs, cat si informatii precum greutatea produselor in cazul celor cu greutate variabila.

Productivitate mai mare cu 20-40%
Solutia Pick by Voice este relativ noua pentru Romania, desi exista cateva companii multinationale care au implementat-o deja prin intermediul sediilor centrale din alte tari. „Am depus eforturi foarte mari in ultimii doi ani pentru a atrage atentia pietei autohtone asupra unei astfel de tehnologii. Iar dificultatile aparute in demersurile de vanzare a unui astfel de sistem se refera la mentalitate si nivelul investitiei“, a precizat Gabriel Ghinea, Sales and Project Manager Total Technologies, completand: „daca in urma cu 10 ani scanning-ul parea ceva abstract si scump comparativ cu imprimarea pe hartie, istoria se repeta acum pentru Pick by Voice. Si, daca adesea nivelul investitiei poate fi vazut ca o piedica, in baza unei analize concrete la client, acestia pot identifica beneficiile si le pot pune in balanta cu costurile.“ Oricum, amortizarea unei astfel de investitii dureaza intre unu si doi ani, fiind o solutie care se potriveste indeosebi companiilor care au depozite mari. „Nivelul investitiei depinde foarte mult de tipul sistemului WMS si …

Articole similare

Ad