Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Crestere cu 20%; interes mai mare pentru inchiriere

Piata echipamentelor de manipulat a crescut in 2014 cu aproximativ 20% comparativ cu anul anterior, in conditiile in care investitiile majore s-au lasat totusi asteptate. Tocmai din acest motiv, previziunile pentru 2015 sunt optimiste, mai ales ca au fost demarate pe final de an mai multe proiecte ce urmeaza sa se finalizeze in anul care vine. Tendinta de orientare a clientilor catre inchiriere pe termen lung si/sau leasing operational se mentine, cu beneficii in cresterea flotelor de stivuitoare bine intretinute si implicit a constituirii unui parc second-hand ulterior de calitate.
 

In paralel cu promovarea echipamentelor de depozit si industriale, furnizorii de profil vor acorda atentie deosebita si logisticii portuare, piata de big-truck-uri fiind in usoara crestere.

Piata totala de echipamente de manipulat a crescut in 2014 peste estimari, situandu-se la circa 2.500 de unitati. In special din septembrie s-a vazut un reviriment deosebit, multe proiecte (chiar si demarate cu ceva timp in urma) s-au finalizat si termenele de livrare solicitate pentru echipamente au fost foarte stranse. In special achizitiile clientilor din zona industriala au fost conditionate de cresteri ale productiei. In acelasi timp, multe contracte au fost finantate cu bani europeni, decizia privind demararea achizitiei fiind influentata direct de disponibilitatea acestor fonduri.
Pentru Still Motostivuitoare Romania majorarea a fost peste nivelul pietei, potrivit directorului general Cristian Dolinski. „Comparativ cu anul trecut am avut mai putine proiecte cu volume mari de echipamente contractate. Cea mai mare flota livrata a fost de 30 de unitati, in zona de productie, pe acest segment fiind mai vizibile investitiile in 2014. Pe langa automotive, proiecte importante au mai fost in industria alimentara, in constructii etc. Cele mai multe comenzi au fost pentru echipamente electrice, insa a crescut si interesul pentru gama premium a stivuitoarelor cu ardere interna, RX 70.“
Wylze Logistik, importatorul Jungheinrich pe piata romaneasca, a anuntat pentru 2014 mentinerea unei cote de peste 20%. Cele mai solicitate au ramas echipamentele de depozit, din punct de vedere al numarului de unitati comercializate, insa a crescut si cererea pentru motostivuitoarele Jungheinrich (noile modele cu capacitate de operare de 1,6-3,5 t), cota de piata pe acest segment majorandu-se cu aproximativ 10%. Clientii pentru motostivuitoare au venit in special din sectorul industrial.
Noile echipamente de depozit lansate in 2014 au fost comandate direct pe stoc de Wylze Logistik si s-au vandut foarte bine. „Am marit stocurile de echipamente noi, astfel ca in permanenta avem disponibile peste 100 de unitati. Preferinta clientilor spre inchiriere a crescut usor, flota existenta pe piata depasind 1.200 de echipamente (contracte pe termen lung sau de scurta durata)”, arata Wilhelm Molitor, directorul general al companiei. Dintre acestea, peste 800 sunt detinute in proprietate de Wylze Logistik, …

Articole similare

Ad