Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Din culisele unei colaborari de succes

Reprezentantii Danone si Raben Group, operatorul sau logistic, au rezolvat mai multe probleme aparute in depozit prin colaborarea dintre angajatii ambelor companii prin implementarea PSG (Problem Solving Group).

Atat Danone, cat si Raben Group au pornit de la principiul ca cele mai bune solutii vin de la oamenii din depozit sau din fabrica, deoarece ei sunt cei mai conectati cu activitatea de baza a unei companii. Insa solutiile PSG nu pot fi folosite pentru proiecte majore ce necesita cateva luni de implementare si care ar trebui gandite la nivel de management.
 

Principiul PSG poate fi aplicat in orice domeniu
Grzegorz Mucko, directorul de logistica Danone Group, a explicat ca metodologia PSG poate fi aplicata oriunde, nu numai in depozit. Trebuie doar urmati cativa pasi. Primul consta din identificarea problemei si evaluarea acesteia, dupa care se decide daca va trebui rezolvata de echipa de management sau de PSG. Apoi problema este revizuita, se gaseste cea mai buna solutie pentru rezolvarea ei, se stabileste un plan de actiune si, daca este cazul, un buget corespunzator. Potrivit reprezentantului Danone, unul din cei mai importanti pasi este prezentarea finala a actiunii, care nu este numai o evaluare a planului, ci si o sarbatorire a succesului in care are loc recunoasterea echipei. „Cand oamenii sunt apreciati, ei se simt foarte mandri si doresc sa faca parte si din viitoarea echipa PSG. Cele mai bune solutii vor veni de la oameni, nu de la management. Ei sunt aceia care gasesc solutiile simple de schimbare.“

Picking mai eficient cu 6%
Lukasz Tomalik, key account director Raben Group, a explicat ca prin sistemul open-book pe care l-a folosit cu clientul sau a reusit sa creasca si eficienta pickingului cu 6%, atat prin reducerea personalului necesar in depozit, cat si prin cresterea calitatii acestei activitati.
Rezultatele au fost posibile ca urmare a initiativei echipei PSG, ce a propus montarea de camere video in depozit, care, desi a incomodat …

Articole similare

Ad