Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Software specializat si suport permanent pentru dezvoltare continua

Desi piata de software pe segmentul logisticii si transporturilor este extrem de bogata, majoritatea furnizorilor implementand solutii universale cu un anumit grad de customizare, exista si dezvoltatori de solutii personalizate, care se specializeaza in acelasi ritm cu industria logistica si a productiei. O astfel de firma cu capital autohton este Point Logistix, pentru care nu numai dezvoltarea unui produs este importanta, ci si suportul acordat atat pe perioada de implementare, cat si dupa aceea, prin dezvoltarea de noi functionalitati in linie cu modelul de business al clientului.
 

Point Logistix este o firma autohtona care dezvolta din 2008 solutii software pentru intregul lant logistic – depozitare, vanzare mobila din masina, stabilitate in zona de productie si planificare a productiei, managementul calitatii etc. – in prezent, sistemele sale fiind implementate in 60 de depozite la nivel national.
Din punct de vedere al portofoliului, compania activeaza pe verticale variate – logistica, distributie, productie (cu diverse specificitati: textile, produse alimentare etc.) – Point Logistix dezvoltand solutii customizate pentru clienti, spre deosebire de alti furnizori, care doar adapteaza solutii generale la activitatea clientului.
Potrivit lui Andrei Chites, managing partner Point Logistix, „managementul activitatii de logistica este inca la inceput in Romania. Cele mai multe contracte de dezvoltare si implementare le-am incheiat cu companii care au simtit nevoia de a-si optimiza activitatea, fara a avea in prealabil implementate astfel de solutii.”
Portofoliul Point Logistix este constituit in special din firme romanesti, insa nu lipsesc nici companiile multinationale, cum ar fi Bosch, Johnson Controls, Fashion Days etc. Solutiile sunt gandite de la inceput pentru a fi compatibile si pe alte piete, astfel ca multe dintre proiectele implementate la filialele din Romania pot fi „exportate” si in depozitele din alte tari ale companiilor din acelasi grup. Pana in momentul de fata, versiunea in limba engleza a fost, alaturi de romana, cea mai solicitata.

Parteneriatul este necesar in industria de software
Cum cei mai multi clienti au implementata o suita de sisteme – proiecte dezvoltate in paralel in cadrul aceleiasi firme, cu furnizori diferiti – colaborarea intre diferitii furnizori este foarte importanta pentru integrarea perfecta a sistemelor si un mod de functionare unitar ca uns.
De regula, o solutie software este implementata in urma existentei unui ERP, care trebuie sa fie flexibil, pentru a nu atrage costuri suplimentare de integrare. Este importanta insa si zona de specializare. Point Logistix nu isi propune sa devina furnizor de ERP sau CRM, ci prefera sa fie specializat pe business-uri cu valoare adaugata.
Point Logistix colaboreaza cu mai multi furnizori de solutii soft complementare de pe piata. „Avem licitatii castigate pe baza colaborarilor avute cu alti furnizori hardware sau ERP, iar altele la care participam singuri”, …

Articole similare

Ad