Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Cinci producatori si 14 echipamente in cursa finala

Juriul international International Forklift Truck of the Year (IFOY) a nominalizat pentru competitia din acest an 14 stivuitoare, echipamente de depozitare si solutii de intralogistica, furnizate de Clark, Jungheinrich, Still, Toyota Material Handling si UniCarriers. Au fost selectionate atat modele noi, cat si dezvoltari ale unor versiuni deja existente la care s-au adus imbunatatiri remarcabile in materie de economie, ergonomie, siguranta. Testele pentru desemnarea castigatorilor din acest an se vor derula in ultima saptamana din februarie, iar premiile vor fi decernate in cadrul Transport und Logistik 2015, care va avea loc la inceputul lui mai la muzeul BMW din München.
 

Stivuitoare cu contragreutate peste 3,5 t
La aceasta categorie lupta pentru suprematie se da intre doua echipamente diesel – Jungheinrich DFG 540s si Tonero 3,5-8 t – si doua electrice: Traigo 80 4-5 t si Still RX 60-80
Noua generatie de stivuitoare Jungheinrich DFG 540s cu motorizare diesel si pe gaz petrolier lichefiat (LPG), cu transmisie hidrostatica, ofera performante deosebite in operare, inclusiv in situatii mai dificile, in care se da cu spatele la incarcare/descarcare. Echipamentele se remarca prin putere, acceleratie dinamica si viraj rapid si sigur. Alte avantaje sunt manevrabilitatea, designul ergonomic, sistemul de control de inalta precizie si cele cinci programe de lucru. Acestea din urma permit adaptarea caracte- risticilor de functionare la specificul aplicatiei.
Printre inovatiile DFG 540s se numara motorul industrial VW, cu cuplu ridicat, dar, in acelasi timp, silentios si cu un nivel foarte scazut al emisiilor poluante, cu 69% mai mici decat prevad directivele europene. Programul de control electronic al propulsorului este dezvoltat de Jungheinrich.
Cele cinci programe de operare sunt specifice echipamentelor producatorului german. Indiferent de modul ales, noul DFG 540s beneficiaza de acceleratie continua, iar schimbarea directiei de deplasare se realizeaza rapid si precis datorita transmisiei hidrostatice. Centrul de greutate scazut creste stabilitatea stivuitorului.
Frana de parcare se cupleaza in mod automat.
Operatorul poate lucra relaxat, in cabina spatioasa si bine utilata. Un ecran integrat in cotiera scaunului ii afiseaza acestuia toate informatiile de care are nevoie in munca sa, de la viteza curenta si directia de mers a rotilor pana la citirea indicatorului de combustibil si programul de condus selectat. In plus, pozitia coloanei de directie poate fi ajustata si memorata.
Plafonul din sticla securizata laminata ofera protectie impotriva vremii nefavorabile sau a altor obiecte in cadere.
Designul noii serii 5s este special conceput pentru utilizarea in medii dificile, cu costuri minime de service pe intreaga durata de viata.
Din punct de vedere al operarii s-a urmarit obtinerea unui consum redus de carburant, in conditiile mentinerii productivitatii ridicate. Sistemele de asistenta activa contribuie nu doar la cresterea sigurantei, ci si la …

Articole similare

Ad