Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Codul vamal al UE isi intra in drepturi din 2016

Codul vamal al UE (CVUE) a intrat in vigoare la 30 octombrie 2013, data la care s-a abrogat Regulamentul (CE) nr. 450/2008 de stabilire a Codului Vamal Comunitar. Principalele prevederi ale CVUE vor fi aplicate de la data de 1 iunie 2016. Pana atunci vor ramane aplicabile prevederile Regulamentului (CEE) nr. 2913/92 de instituire a Codului Vamal Comunitar (legislatia actuala).
Una din cele mai importante noutati ale noului Cod vamal este restructurarea regimurilor vamale.
Astfel, zonele libere se transforma din destinatie vamala in regim vamal (va deveni similar regimului de antrepozitare vamala din prezent), ceea ce presupune faptul ca bunurile din afara Comunitatii, care se vor introduce intr-o zona libera din Romania (Constanta, de exemplu), pentru a fi depozitate, vor face obiectul depunerii declaratiilor vamale si al garantarii taxelor vamale si al celorlalte taxe datorate la import (TVA, accize daca este cazul), obligatii care nu exista in prezent.
 

In plus, actualele regimuri vamale economice de perfectionare activa cu suspendarea platii taxelor vamale, de perfectionare activa cu restituirea taxelor vamale si de transformare sub control vamal se unifica intr-un singur regim vamal, regimul vamal de perfectionare activa, care va include si procedura de distrugere a bunurilor …

Articole similare

Ad