Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Michelin sustine folosirea anvelopelor de iarna

In cadrul conferintei organizate de Michelin a fost accentuat faptul ca echiparea cu anvelope de iarna este importanta deoarece ele sunt singura zona de contact a vehiculului cu solul, ceea ce ca dimensiune nu este prea mult in comparatie cu dimensiunile vehiculului.

„Iarna, riscurile de accident cresc din cauza drumurilor acoperite cu zapada sau gheata. De aceea, securitatea rutiera trebuie sa fie preocuparea tuturor, pentru ca urmarile pot fi cele mai grave. Noi promovam constant importanta utilizarii anvelopelor potrivite, care influent eaza decisiv siguranta rutiera. Anvelopele nu sunt un simplu accesoriu si pot salva vieti daca sunt folosite cele care trebuie“, considera Cedric Binoit, director comercial Michelin Romania si Balcani.
Alina Ghica, directorul de marketing Michelin Romania, a prezentat si un test care sa dovedeasca performant ele crescute ale anvelopelor de iarna. Astfel, la o temperatura de 4oC, pe o sosea umeda, la o viteza de 80 km/ora, in cazul unei anvelope de vara, franarea are loc in 40 m. In aceleasi conditii, franarea cu anvelope de iarna se face in 34 m.
Daca vorbim de o sosea acoperita cu zapada, la 50 km/ora, franarea in cazul vehiculului echipat cu anvelope de iarna se face pe o distanta cu 31 m mai mica decat cei 63 m inregistrati in cazul anvelopelor de vara.
Este o distanta considerabila, de aceea Michelin recomanda folosirea anvelopelor de iarna la temperaturi sub 7oC, chiar daca drumul nu este ud sau acoperit cu zapada.
Intrarea in vigoare a legii privind echiparea cu anvelope de iarna a dus la o crestere fulminanta a vanzarilor de astfel de anvelope. In primele noua luni ale acestui an, comparativ cu perioada similara a anului trecut, vanzarile catre dealeri au crescut cu circa 130%.

Articole similare

Ad