Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Accent pe economisire

Principalii producatori de anvelope au lansat anul trecut game complet noi sau dimensiuni care le completeaza pe cele actuale. Pentru toate modelele, producatorii s-au concentrat asupra reducerii rezistentei la rulare si, implicit, a consumului de carburant, asupra obtinerii unui randament kilometric mai bun si, partial, asupra obtinerii unei bune clasificari in cadrul etichetei impuse de Uniunea Europeana. In ceea ce priveste reducerea consumului de carburant, aceasta este o sarcina tot mai grea care cade pe umerii producatorilor de anvelope, de vreme ce inovatiile aduse motorizarilor camioanelor nu prea mai pot aduce economii suplimentare, dovada fiind noile Euro 6, care au un consum similar cu actualele Euro 5.

Modificarea formei si a dimensiunilor vehiculelor ar ajuta la obtinerea unui consum mai bun, dar standardele europene sunt foarte stricte in acest sens (si vechi), asa ca, in principiu, doar anvelopele mai pot contribui semnificativ la economiile utilizatorilor.

Cu ocazia targului international Reifen, Bridgestone a lansat noile anvelope Ecopia H-Steer 001 si Ecopia H-Drive 001 (dimensiunea 315/70 R22.5), pe care producatorul japonez le considera cele mai economice si ecologice din cate a adus pe piata vreodata. Acestea se adreseaza flotelor care circula in principal pe autostrada si incorporeaza compusul propriu Bridgestone NanoPro-Tech, care reduce pierderile de energie in timpul rularii, crescand astfel performantele privind rezistenta la rulare, aderenta, tractiunea si randamentul kilometric. Teste independente au aratat ca in comparatie cu gama anterioara, Ecopia H-Steer 001 si Ecopia H-Drive 001 au o rezistenta la rulare cu 18,9%, respectiv 26,5%, ceea ce reduce consumul de carburant cu 4,4%.
In 2011 Bridgestone a inceput sa furnizeze aceste doua tipuri de anvelope catre un mare producator de vehicule, iar anul trecut au urmat si altii. De asemenea, au fost vandute cateva anvelope catre niste clienti, pentru a le analiza si pentru a afla parerea lor inainte de lansarile altor dimensiuni, care vor avea loc anul acesta.
Cateva luni mai tarziu, Bridgestone a lansat anvelopele pentru uz regional R-STEER 001 si R-DRIVE 001, care vor inlocui treptat binecunoscutele R297 si M729. Aceste doua modele noi au fost gandite ca urmare a schimbarilor care au loc pe piata in ceea ce priveste conditiile in care trans-portatorii isi desfasoara activitatea, diferite de la o zi la alta, de la curse pe autostrada pana la distante scurte in conditii on/off.

Articole similare

Ad