Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Anvelopele Continental VancoEco economisesc carburant

VancoEco, special creata pentru vanuri, asigura reducerea rezistentei la rulare cu 30%, ceea ce se traduce practic printr-o economie de combustibil de patru procente. Anvelopa este deja disponibila spre comercializare si a primit aprecieri pozitive din partea principalilor producatori de utilitare.
Continental a lansat recent VancoEco, o noua anvelopa cu potential de reducere a consumului de carburant, care se alatura gamei special dezvoltate pentru vanuri.

VancoEco beneficiaza de o rezistenta la rulare imbunatatita cu 30%, care permite o reducere cu patru procente a consumului de combustibil si a emisiilor poluante. (Rezistenta la rulare a anvelopelor de utilitare reprezinta numai 13% din totalul rezistentei generate de fortele de frecare antrenate in timpul mersului. Tocmai de aceea, printr-un calcul matematic, economia de carburant este de 4%.)
Obtinerea acestor performante a fost posibila gratie utilizarii siliciului la constructia profilului pneului, dar si prin schimbarea design-ului acestuia din urma, astfel incat deformarea (la care toate anvelopele sunt supuse in momentul rularii) sa fie redusa considerabil.
In plus, inginerii germani au reusit sa mentina performante bune la franare, indiferent daca partea carosabila este uscata sau umeda, astfel incat anvelopa se comporta ca una de autoturism.
Pe timp ploios se creeaza practic efectul de „stergator de parbriz“ si anvelopa penetreaza pelicula de apa, permitand „priza“ cu suprafata de rulare.
Acest lucru este extrem de important pentru utilitarele care circula incarcate la capacitate.
Nu in ultimul rand, centura solida a profilului preia rapid si precis comenzile de directie, fiind evitate astfel manevrele precipitate in momentul in care apar obstacole neasteptate.
VancoEco este disponibila la furnizori, iar Mercedes-Benz si-a dat deja acordul ca noul pneu sa intre in echiparea de fabrica a modelelor Vito si Viano, ca parte componenta a pachetului BlueEfficiency. In plus, anvelopa mai este recomandata pentru Volkswagen T5 si Ford Transit.
VancoEco este disponibila pentru jante de 15, 16 si 17 inch, indexul de viteza urcand pana la 210 km/ora.

Articole similare

Ad