Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Logistica de calatorie

Un contract mai deosebit derulat de Delamode asigura un element important din lantul logistic pentru Millenium Pro Design, operatorul magazinelor de tip „duty free“ din aeroporturile romanesti. Serviciul este mult mai complex decat in cazul celorlalte servicii clasice de logistica, deoarece pickingul se face la bucata, rafturile sunt de tip farmacie, iar aprovizionarea cu marfa se face de doua ori pe zi, in functie de vanzari. Aici oportunitatea de vanzare este unica, astfel incat stocul de pe raft este atent urmarit.

Delamode ofera fluxul logistic, de la import pana la manipulare si depozitare, de produse pentru Millenium Pro Design, care opereaza magazinele duty free din aeroporturile din Romania.
 

Deoarece magazinele din aeroporturi sunt, in general, mici, aici spatiul este dedicat strict vanzarii, comanda trebuie sa fie livrata just in time si sa nu existe nici situatii de out of stock pe raft, dar nici livrari in plus. „Daca pasagerul care a intrat in magazin nu a gasit produsul dorit, nu se intoarce. Oportunitatea de vanzarea este unica, astfel ca prezenta la raft in stoc suficient este critica“, a explicat Danor Ionescu, CEO Delamode Group Logistics.
Aprovizionarea se face dintr-un depozit de circa 1.500 m2 aflat langa pista de decolare a aeroportului Otopeni. Deoarece distanta de la depozit la magazin nu este mare, nu poate fi vorba de eficientizarea transportului, ci doar de un atent management al stocului.

Sistemul pregateste singur comanda
Magazinele sunt dotate cu sisteme si softuri speciale care inregistreaza viteza de vanzare a produselor.
Daca, de exemplu, cativa clienti iau deodata mai multe sticle de pe un raft si ramane doar una, atunci sistemul isi va da seama ca a trecut pe stocul minim de avarie. Asa ca necesarul de comanda va creste daca un articol se vinde bine.
WMS-ul depozitului este direct legat de sistemul de comanda si gestionare a magazinelor. Cand s-a vandut un produs, sistemul pregateste imediat o comanda de reaprovizionare. Dupa ce aceasta a fost validata de magazin, se trimite la depozit, unde se centralizeaza, se face pickingul, marfa este pregatita pe magazine si apoi este livrata. Magazinele din duty free se afla sub cod de securitate aeriana, astfel ca exista unele certificate si standarde in acest sens ce trebuie respectate de Delamode. Masinile de livrare sunt insotite si sigilate …

Articole similare

Ad