Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Profil inteligent, pentru rezistenta ridicata

Iarna dura de anul acesta i-a pus pe ganduri nu numai pe transportatorii de marfa si persoane, care daca plecau in curse atunci cand drumurile erau acoperite de zapada se gandeau la avantajul pe care il au datorita echiparii vehiculelor cu anvelope de iarna, ci si pe producatorii de pneuri. In aceste momente, elementele de siguranta si tehnologiile moderne folosite pentru configurarea anvelopelor si-au dovedit eficacitatea din plin. Ca urmare, in februarie, la Hanovra, Continental a lansat noile modele de pneuri de iarna pentru camioane, remorci si autocare. 
 

Iarna aceasta a aratat ca nu numai in tarile scandinave se impun cerinte foarte severe fata de autovehicule si de echiparea lor cu pneuri. De aceea, Continental a decis sa-si completeze gama de iarna, reinnoita integral inca de anul trecut. S-a apelat la o configuratie speciala a profilului, cu foarte multe muchii de prindere si cu efect de microangrenare. Noile pneuri au un coeficient de tractiune cu pana la 10% mai mare, ceea ce duce la un contact optim cu carosabilul si o tractiune foarte buna chiar si in conditii schimbatoare ale starii acestuia si ale vremii.
Una dintre noutatile prezentate de producatorul german este primul pneu de iarna dezvoltat special pentru autocare, pentru echipare completa, HSW 2 Coach. Acest pneu are o configuratie de profil complet noua, la care s-a folosit o tehnologie tridimensionala a lamelelor. Structura inchisa a profilului de pe banda de rulare garanteaza silentiozitatea chiar si la cele mai mari viteze. Pneurile Continental HSW 2 Scandinavia Coach sunt oferite in marimea 295/ 80 R 22.5 pentru utilizare pe toate puntile autobuzelor.
O alta noutate pentru echiparea vehiculelor cu anvelope de iarna este modelul pentru remorca HTW 2 Scandinavia. Noul profil de nervura adera puternic la zapada si gheata prin intermediul a sute de lamele, ceea ce reduce pericolul de parasire a benzii de circulatie de catre remorca in curbe sau pe trasee muntoase. Dupa un anumit parcurs, anvelopa se transforma dintr-un pneu cu profil de iarna intr-unul cu nervuri cu componenta pozitiva ridicata si cu o rezistenta la rulare mai redusa. Datorita caracterului dual al noului tip de pneu pentru remorci, se poate renunta la inlocuirea lui dupa trecerea sezonului de iarna. Pneurile pentru remorci HTW 2 Scandinavia sunt disponibile in dimensiunile 385/65 R 22.5 si 385/55 R 22.5.
O alta dezvoltare a seriei Scandinavia este HSW 2 Scandinavia pentru puntea de directie, care are o configuratie inteligenta a profilului si un numar mare de canale transversale si de lamele tip buzunar. Cu un mare numar de muchii de atac, pneul isi mentine stabilitatea pe carosabil cu suprafata alunecoasa. Aceasta combinatie de suprafete de rulare special elaborate adera deosebit de bine pe gheata si pe zapada batatorita. Cu nervura sa lata pe umar, noul pneu HSW 2 Scandinavia preia in mod optim fortele transversale ce apar in curbe. Acest model este oferit in dimensiunile 385/55R22.5, 385/65 R22.5, 315/70R22.5, 295/80R22.5 si 315/80R22.5.
Continental are o solutie si pentru puntea motoare: HDW 2 Scandinavia. Structura blocurilor de profil puternic imprimata, impreuna cu tehnologia tridimensionala a lamelelor, garanteaza tractiunea optima pe cele mai diverse stari ale carosabilului. Umarul deschis al pneului asigura cea mai buna tractiune pe un carosabil acoperit cu zapada. Adancimea suplimentara a profilului, de pana la 3 mm, si blocurile de profiluri care se sprijina reciproc permit un parcurs sporit si o tractiune mai mare cu pana la 10%, iar puterea de tractiune initiala este pastrata pe toata durata de viata. Noile pneuri pentru puntea motoare sunt oferite in dimensiunile 315/ 70R22.5, 295/80 R22.5 si 315/80 R22.5. La toate noile modele s-a folosit tehnologia pentru carcase introdusa in 2008, odata cu noile serii Motorway si Allround. Aceasta tehnologie presupune centura triunghiulara, un nou talon cu cablu din otel, un contur optimizat, precum si tehnologia AirKeep, brevetata de Continental.

Articole similare

Ad