Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

O noua gama pentru distante lungi


Cu ocazia primei editii a Mobility Forum, intitulate „Impreuna pentru economii reale“ si dedicate identificarii de solutii de economisire pentru companiile de transport, Michelin a lansat in Romania anvelopa de camion X® Line Energy™ pentru distante lungi, care raspunde aceluiasi obiectiv, deoarece se caracterizeaza prin economie de carburant, dar si prin longevitate mai mare – datorita posibilitatii de resapare si recanelare – si siguranta. Noua gama este disponibila insa in Romania inca de la inceputul anului, cand au inceput si vanzarile.
 

Asa cum garanteaza Ciprian Martin, director national de vanzari anvelope de camion in cadrul Michelin Romania, noile pneuri genereaza economii de 1.000 de euro/an in cazul unui parcurs de 130.000 km – din care 2/3 din economia de carburant si 1/3 din longevitatea mai mare cu 20% pentru cele din fata si cu 12% pentru cele de remorca – si reduc emisiile de CO2 cu 1,3 t/an comparativ cu generatia anterioara, Michelin X® Energy™ SaverGreen, asa cum au demonstrat teste realizate cu un camion cu remorca avand cinci axe si o greutate totala de 40 t, care a rulat pe autostrada. In plus, cresterea randamentului kilometric nu a redus celelalte caracteristici de performanta, ca franarea pe suprafete umede si rezistenta la rulare, promit reprezentantii producatorului. Demn de subliniat este si faptul ca performantele dureaza: chiar si cand sunt uzate 60%, noile anvelope sunt la fel de sigure si economice.
Acestea sunt marcate M+S (Mud&Snow) si 3pMSF (3 Peaks Mountain Snow Flake), ceea ce demonstreaza capacitatea de mentinere a aderentei pe suprafete umede. Si, pentru a demonstra aderenta pe suprafete umede cand pneurile sunt uzate in proportie de 2/3, Michelin a organizat teste comparative cu modele 385/55R 22.5, pe un traseu circular de 110 m lungime, pe suprafata asfaltata acoperita cu un strat de apa de 2 mm (ca atunci cand ploua puternic), cu un coeficient de aderenta de 0,3 si cu o greutate de 21 t distribuita pe trei axe. Rezultatul a fost ca remorca echipata cu Michelin X® Line Energy™ a inceput sa derapeze la o viteza cu 6 km/h mai mare decat cea echipata cu anvelope concurente.
Fiabilitatea sporita se datoreaza carcasei foarte rezistente, care asigura si aderenta buna pe suprafete umede, confort in deplasare si manevrabilitate sporita. Iar pretul este acelasi cu al generatiei anterioare, asa cum tin sa sublinieze reprezentantii Michelin.
Noile X Line sunt disponibile pentru intreg ansamblul: Z pentru axa fata, D pentru cea din mijloc si T pentru axa semiremorcii.
Modelele Z si D au rezistenta la rulare foarte scazuta, deci consum redus de carburant (clasa lor energetica este B), randament kilometric mare, deoarece deformarile benzii de rulare s-au diminuat, umeri mai lati (la axa fata) comparativ cu vechea gama, profil mai masiv …

Articole similare

Ad