Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Investitie masiva la Gilau

Cum piata transporturilor este intr-o continua cautare de solutii de reducere a costurilor, EVW Holding a luat hotararea de a investi intr-o unitate proprie de resapare, la Gilau, care produce deja de la sfarsitul lui iulie. Aceasta investitie a venit si din dorinta de a completa portofoliul, astfel incat clientilor sa le fie oferit un mix eficient, anvelope noi si resapate in fabrica proprie, de calitate garantata Bandag.
 

Unitatea de resapare de la Gilau va fi inaugurata oficial in octombrie. In prima faza s-a produs pentru stocuri, dar incepand cu august anvelopele au ajuns si pe piata. Suprafata totala a fabricii de resapare este de 1.400 m2 (inclusiv depozitul de anvelope). Aici se face doar resapare la rece, cu materiale Bandag/Bridgestone, pentru toate dimensiunile de anvelope pentru vehicule comerciale de peste 3,5 t.
Investitia totala depaseste 1,3 milioane de euro, costul utilajelor avand cea mai mare pondere. Investitia in constructie va fi amortizata in 15 ani, iar echipamentele, in sapte.
In primul an aici se vor resapa 4.000 de anvelope, iar daca s-ar lucra la capacitate maxima s-ar ajunge la o productie anuala de 16.000 de anvelope.
In primul an departamentul comercial al EVW va avea ca tinta dezvoltarea unui concept modern al resaparii anvelopelor, construit pe baza calitatii superioare a produselor, pe de o parte, si pe scaderea costurilor generate de anvelope in activitatea transportatorilor, pe de alta parte.
In functie de cerere, capacitatea de productie poate fi marita, mai ales ca se analizeaza si posibilitatea de a lucra pentru export. Deocamdata eventualele colaborari sunt in faza incipienta.
„Decizia de a investi intr-o unitate proprie de resapare vine ca urmare a cererii existente pe piata. Cred ca momentul este bun pentru ca toata lumea cauta solutii de scadere a costurilor, iar noi avem capacitatea de a oferi o astfel de solutie, la o calitate superioara produselor existente pe piata in acest moment“, a afirmat Gabriel Mereuta, director vanzari anvelope EVW Holding.
Prima flota care va fi echipata cu anvelope resapate va fi Logistic Van Wijk, unul dintre cei mai mari transportatori din Romania, ceea ce aduce si un plus de imagine pe piata.
Anvelopele resapate vor fi comercializate prin reteaua EVW, care acopera intreaga tara prin cele noua puncte care dispun fiecare de depozit si service de roti.

Implicare puternica Bandag
Aceasta unitate de productie este rezultatul unui parteneriat intre EVW Holding, Bandag si Bridgestone Romania. „Bandag este lider mondial in resapare, Bridgestone este cel mai important partener al nostru pentru anvelope de camion, EVW este unul dintre cei mai importanti furnizori de anvelope de camion din Romania, motive puternice pentru o reteta de succes“, a explicat Gabriel Mereuta.
Instalarea si testarea echipamentelor, precum si trainingurile de specializare a angajatilor EVW implicati in proces, au inceput in iunie. Reprezentantii Bandag Europe au fost prezenti la Gilau pana …

Articole similare

Ad