Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Resapare la un alt nivel

Continental a deschis in noiembrie 2013 centrul de productie ContiLifeCycle din Hanovra-Stöcken, care include nu doar unitatea de resapare a anvelopelor de autobuze si camioane, cu tehnologie de ultima ora, ci si o unitate de reciclare a cauciucului. Tehnologia dezvoltata de Continental a fost recunoscuta de Ministerul Mediului din Germania ca fiind inovatoare.
 

Prin productia de anvelope resapate cu performante similare celor noi, Continental face un pas inainte pentru conceptul LifeCycle. „Cand am demarat acest proiect, ideea era sa aducem solutia LifeCycle cat mai aproape de productia de anvelope noi. In mai putin de 18 luni am reusit sa construim o locatie care nu doar satisface nevoile Continental ci, mai mult, depaseste limitele a ceea ce era posibil. Pentru aceasta fabrica am folosit tot ce stiam despre proiectarea anvelopelor si productia acestora, dar in final am reusit sa atingem un alt nivel in materie de produs, performante si caracteristici“, a aratat Nikolai Setzer, membru al boardului executiv Continental si directorul diviziei anvelope.
Acest nivel superior a fost atins prin implementarea tehnicilor de productie a anvelopelor noi, dar si prin dezvoltarea tehnologiei de resapare existente.
Fabrica de resapare din Hanovra-Stöcken va avea o capacitate maxima de productie anuala de 180.000 de anvelope resapate, din care 150.000 de anvelope resapate la cald si 30.000 resapate la rece, folosind benzile ContiTread.
Fabrica se intinde pe 17.000 m2 si include si spatiu de depozitare pentru circa 16.000 de carcase.
Constructia acesteia a necesitat o investitie de 15 milioane de euro, parte din ea venind de la Ministerul Mediului, prin programul de incurajare a inovatiilor pentru protectia mediului.

Inovatie in reciclare
Multe din echipamentele cu care a fost dotata fabrica sunt furnizate de Marangoni.
Aceasta locatie va functiona ca un centru de competenta pentru conceptul LifeCycle la nivel global. Echipele de cercetare-dezvoltare, productie si proiectare, dar si managementul calitatii de aici vor dezvolta solutii si pentru celelalte centre de resapare Continental, precum Petaling Jaya (Malaiezia), Cuenca (Ecuador) si Morelia (Mexic).
Noua locatie cuprinde si ContiLifeCycle Academy, unde vor fi derulate stadii de pregatire atat pentru personalul propriu, cat si pentru cel extern.

Articole similare

Ad