Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Produse de calitate, sustinute de o logistica bine pusa la punct

Consumul de bere in Romania a cunoscut in ultimii trei ani un declin, in principal cauzat de o scadere a disponibilitatilor banesti ale consumatorilor (reorientarea acestora catre bunuri de folosinta indelungata), dar si din cauza vremii nefavorabile din sezonul de vara. In ciuda acestor factori negativi, in perioada mentionata, Bergenbier a reusit totusi sa inregistreze cresteri volumice de vanzari si implicit de distributie. Cu o abordare proactiva atat in relatia cu clientii, cat si in cea cu furnizorii de servicii, compania cauta in permanenta sa-si optimizeze costurile logistice interne si costurile de distributie, cu obiectivul de a livra consumatorului final un produs conform si cat mai proaspat.
 

Constructia fabricii Bergenbier din Ploiesti a fost inceputa in 1997 de catre Efes Group Turkey. Finalizarea constructiei s-a facut in 1998, iar in octom- brie 1999 s-a realizat un joint-venture cu Interbrew Romania, proprietarul marcii Bergenbier, care avea fabrici la acea data la Baia Mare si Blaj. In 2006 Interbrew Romania cumpara toate actiunile grupului Efes si devine unic proprietar al fabricii din Ploiesti. Incepand din 2010, toate marcile Bergenbier S.A. sunt produse exclusiv la Ploiesti, intr-una dintre cele mai mari si moderne fabrici de bere din tara.
Aceasta a fost gandita din proiectare pentru o capacitate suplimentara, dubla fata de cea instalata initial. De-a lungul timpului capacitatea acesteia a fost marita atat prin optimizarea proceselor, cat si prin extinderea capacitatii tehnice, ajungand in acest moment la o capacitate tehnica anuala de peste patru milioane de hectolitri.

Stocuri minime, prospetime maxima
Cu toate ca dispune de o suprafata de depozitare generoasa, producatorul prefera sa pastreze stocuri de produse finite minime si sa se focuseze pe depozitarea marfii direct la depozitele distribuitorilor, partenerii comerciali teritoriali care se ocupa de comercializarea produselor. „Localizarea stocurilor de marfa cat mai aproape de zona de consum si reducerea la minimum a stocurilor pe lantul de aprovizionare contribuie decisiv la cresterea prospetimii produsului pe raft, respectiv la consumatorul final. Tendinta pietei este de eliminare a stocurilor primare, respectiv de mutare a acestora la distribuitori in sistem de custodie, sistemul VMI (Vendor Management Inventory), avand beneficiul controlului strict de catre producatori”, spune Victor Coseac, Customer Service Director in cadrul Bergenbier.
Deocamdata, numarul de SKU produse la fabrica din Ploiesti nu necesita un sistem automatizat de management al depozitarii. Pentru asigurarea sezonalitatii activitatii in ceea ce priveste personalul din depozit, pe langa angajatii permanenti se folosesc si angajati sezonieri.

Greutatea pe axa, un risc, deci si o preocupare sustinuta
O mare grija la incarcare se acorda respectarii greutatii maxime admise totale, dar si pe axe.
De-a lungul timpului, cu ajutorul firmei MB Telecom s-au experimentat solutii de pionierat …

Articole similare

Ad