Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Sectiunea de autostrada dintre Murfatlar si Constanta, deschisa traficului

La sfarsitul lui iulie, in prezenta reprezentantilor MTI si CNADNR, a fost deschis traficul, pe o cale, pe sectorul rutier dintre Murfatlar (intersectia autostrazii A2 cu DN 3) km 187+000 si nodul rutier dintre A2 si Varianta de ocolire Constanta km 201+570. Sectorul face parte din contractul de lucrari „Proiectare si executie Autostrada Medgidia-Constanta”, a carui valoare este de 596 de milioane de lei (fara TVA), din care 137 de milioane de lei reprezinta contributia nerambursabila a UE, prin Fondul de Coeziune. Parte a autostrazii Cernavoda-Constanta, contractul are ca obiectiv proiectarea si constructia a 30,82 km de autostrada intre municipiile Medgidia si Constanta.

Lucrarile sunt executate de JV Astaldi S.p.A. si Max Bögl, supervizarea fiind asigurata de Asocierea S.C. Search Corporation S.R.L./S.C.Tecnic Consulting Engineering Romania S.R.L.
In aceeasi perioada a fost inaugurata si varianta de ocolire a municipiului Constanta, care va permite circulatia de la intersectia cu A2 pana la Agigea, cu o valoare totala a contractului de aproape 438 de milioane de lei (fara TVA), din care 162,5 milioane reprezinta contributia nerambursabila a UE, prin Fondul de Coeziune.
Lucrarile au ca obiectiv proiectarea si constructia a 22 km de drum cu profil de autostrada apartinand Coridorului IV trans-european si sunt executate de FCC Construccion S.A./Astaldi S.p.A. JV, cu supervizare asigurata de JV Hill International SA/WSP International AB.

Articole similare