Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Cefin se lanseaza pe segmentul echipamentelor rulate de constructii

 Pentru furnizarea de utilaje de constructii, Cefin are un parteneriat cu cea mai mare firma de distributie de echipamente pentru acest sector din Germania, cu activitati de vanzare, inchiriere, buy-back, intretinere si mentenanta s.a.
„Mi-a placut foarte mult ideea de a aduce in Romania echipamente second-hand care au fost vandute cu un contract de intretinere si mentenanta, ceea ce ne ofera si noua siguranta ca acestea au fost pastrate in stare buna”, a declarat Stefano Albarosa, CEO Cefin, potrivit caruia, prin divizia de echipamente de constructii, clientii pot cumpara vehicule specializate rulate la 50-55% din pretul celor noi.
 

„La utilajele de constructii este un pic diferit fata de camioane, in sensul ca exista niste intretineri programate, astfel ca, la 10 ani dupa ce a iesit din fabrica, utilajul nu mai pastreaza decat structura originala, restul este schimbat”, a declarat directorul general Cefin, care a mai spus ca la echipamente pretul este reflectat de numarul de ore de utilizare vs. intretinere, ceea ce inseamna ca un echipament cu 4.000 de ore poate costa mai mult decat unul cu 3.000 sau 2.000 de ore, pentru ca i-a fost recent efectuata revizia generala, care garanteaza inca trei mii de ore de functionare.
„Este vorba de utilaje pe care partenerii nostri le-au pus in piata de noi si le-au efectuat intretinerea, ceea ce ne ofera noua posibilitatea de a prezenta un istoric foarte clar al acestora clientilor nostri”, a mai spus reprezentantul Cefin, adaugand ca la nivel de utilaje nu s-au gandit la implementarea serviciului de inchiriere, pentru ca o asemenea activitate ar presupune mari competente in domeniul pieselor de schimb si servisare pentru acest segment.
Comercializarea de utilaje second-hand este desfasurata in toata reteaua Cefin, dar la Timisoara s-a format o echipa specializata pe acest domeniu, care asigura asistenta intregii forte de vanzare a firmei.
„Domeniul masini si utilaje este destul de diferit din punct de vedere al pieselor de schimb. Desi sunt anumite piese in stoc, masinile sunt foarte diferite din acest punct de vedere, iar activitatea se refera in primul rand la plasarea comenzii de catre client si furnizarea piesei in cel mai scurt timp posibil”, a mai spus directorul Cefin. Serviciul s-a lansat la inceputul lui septembrie, dupa un proces de implementare pornit in aprilie, pana in octombrie fiind vandute utilaje de constructii in valoare de peste un milion de euro. Pe acest segment, Cefin comercializeaza o gama larga de utilaje, indiferent de marca.
„Piata s-a schimbat foarte mult fata de 2008, cand toti distribuitorii erau hiperspecializati. Acum, pentru ca piata sa restrans, toata lumea vinde de toate”, a mai spus Stefano Albarosa.

Articole similare