Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Centura ocolitoare a municipiului Lugoj a fost inaugurata cu fast

Premierul Emil Boc, insotit de ministrul transporturilor, Radu Berceanu, a inaugurat luna trecuta centura de ocolire a municipiului Lugoj, primul ministru apreciind ca un asemenea element de infrastructura reprezinta un factor foarte important pentru orice zona. „Finalizarea acestei centuri facea parte dintre prioritatile pe care Guvernul si Ministerul Transporturilor le-au stabilit pentru acest an. O centura ocolitoare are avantajul ca descongestioneaza traficul rutier, dar este si un instrument de crestere economica.
 

Este o modalitate suplimentara de a asigura cresterea economica a zonei si de sustinere a diverselor activitati comerciale“, a declarat primul-ministru, care si-a propus sa finalizeze, in acest an, si centurile ocolitoare ale oraselor Sibiu, Cluj-Napoca, Iasi, Bucuresti, Drobeta-Turnu Severin.
Lucrarile la centura de ocolire a municipiului Lugoj, in lungime de 9,6 km, au inceput in martie 2008 si s-au incheiat in termen, ele fiind executate de o companie portugheza, care ofera o garantie de numai doi ani.
Valoarea investitiei s-a ridicat la 24,312 milioane de euro, din care 75% reprezinta sume nerambursabile obtinute prin Programul ISPA, al Uniunii Europene, iar diferentele sunt din fonduri alocate de Guvern.

Articole similare