Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Vizitatori putini, dar interesati

Uticam si-a deschis portile la sfarsitul lui martie, odata cu ultima ninsoare din Capitala, care a mai legat doua pietre de moara de picioarelor expozantilor ce s-au incumetat sa participe, dupa ce pana cu doua saptamani inainte de data oficiala de deschidere nu se stia cu siguranta daca se va mai organiza sau nu. Asa cum era de asteptat, vizitatorii nu s-au inghesuit, dar, tragand linie, cei mai multi dintre acestia au fost interesati de o achizitie imediata, asa cum au aratat expozantii.
 

Participarea la Uticam a fost pentru multi expozanti sub semnul intrebarii pana in ultimul moment. Odata luata insa decizia, Ircat a optat pentru expunerea unei game complete, de la miniexcavatoarele si miniincarcatoarele Bobcat (inclusiv miniincarcator cu brat telescopic si modelul de mini-incarcator S590 din gama noua, aparuta in 2013) la excavatoarele pe senile si incarcatoarele frontale Doosan, modele noi de motocompresoare, cu carcasa de plastic super-rezistenta, un concasor fix etc.
Provocarile pentru 2013 sunt mari, iar planurile arata mai promitator decat in alti ani: constructii si reabilitari de drumuri si cai ferate. Nu acelasi lucru se poate spune despre posibilitatile de finantare, este de parere Nicu Gidei, director de dezvoltare Ircat. „In spatele multor proiecte auzim de reduceri bugetare, realocari sau cautarea altor surse de finantare. Altele sunt in stand-by in asteptarea incasarilor pentru alte lucrari realizate si neplatite inca. Provocarea o constituie absorbtia fondurilor europene in domeniul constructiilor, realizata intr-un procent mult mai mic decat in agricultura.“ De altfel, de aceea Ircat vizeaza si acest segment, cu miniincarcatoarele multifunctionale, cu accesorii speciale pentru agricultura, si incarcatoare cu brat telescopic, chiar daca accentul principal ramane pe constructii.
Incarcatoarele multifunctionale Bobcat, pentru care IRCAT este distribuitor exclusiv pe piata din Romania, au fost cele mai solicitate in ultima perioada datorita multitudinii aplicatiilor, confirmand faptul ca piata se orienteaza spre echipamente specializate. Iar la achizitiile de Bobcat cei mai multi clienti au investit si in gama completa de accesorii pentru fiecare domeniu de activitate. „De altfel «Bobcat» a ajuns un adevarat substantiv comun in vorbirea curenta pentru denumirea acestui tip de utilaj datorita popularitatii marcii“, a subliniat Nicu Gidei. Ircat  promoveaza si echipamentele grele ale concernului Doosan (excavatoare, incarcatoare, basculante articulate), pentru a le face cunoscute si pe piata romaneasca, avand in vedere faptul ca se bucura de o mare apreciere pe piata europeana.

Solutii de finantare subventionate de producator
Ircat propune solutii de finantare speciale, inclusiv impreuna cu producatorii pe care ii reprezinta, cu dobanzi subventionate si conditii avantajoase (pornind practic de la 0% avans sau dobanda), astfel incat  …

Articole similare