Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Volvo CE investeste in tehnologie si capacitati de productie

Volvo CE a prezentat noile motoare Stage IV/Tier IV final, obligatoriu de la 1 ianuarie 2014 pentru motoare cu puteri de la 56 kW. Acestea imbina tehnologia EGR deja existenta cu SCR folosit pana acum la camioane, plus filtrul de particule. Iar in urmatoarele 12-24 de luni vor fi lansate toate echipamentele ce vor beneficia de noua tehnologie. La Bauma, Volvo a prezentat in premiera excavatoarele compacte ECR25D, ECR58D si ECR88D, finisorul de asfalt P6870C, excavatorul pentru demolari la inaltime EC480D si o noua gama de accesorii pentru excavatoare si incarcatoare, plus pachete complete de asistenta. Chiar daca piata europeana a scazut dramatic pe vanzari, acest lucru se compenseaza cu pachetele de service, optionalele comandate de clienti si vanzarea de piese de schimb si accesorii.
 

Principala provocare in producerea motoarelor noi, cu standarde de poluare cat mai reduse, este de a mentine nivelurile de putere si cuplu motor, in ciuda tratamentelor pentru reducerea emisiilor de NOx si a particulelor. Noile norme de poluare Stage IV/Tier IV final nu vor avea insa un impact substantial asupra vanzarilor, este de parere Dr. Thomas Schmitz, CEO Volvo Construction Equipment pentru Europa Centrala. „Producatorii au fost obligati de-a lungul ultimilor ani sa intervina asupra motoarele pentru a reduce poluarea si Volvo a fost intotdeauna gata din timp cu noile motorizari, inca dinainte de termenele-limita. Problema este ca in continuare planeaza multa confuzie pe piata si unii dintre competitori se folosesc de diverse portite pentru a echipa in continuare utilajele cu vechile motoare. Am vazut numeroase situatii cand anumiti producatori au prezentat modele noi, dar cu motoare din generatia precedenta. Iar clientii sunt confuzi. Nu se poate vorbi insa de o tendinta anul acesta in directia achizitiei de utilaje cu motorizari Stage IIIb doar pentru a primi preturi mai mici inainte de 1 ianuarie 2014.“

Pietele emergente sustin vanzarile
Cu prilejul conferintei de presa sustinute la Bauma de CEO Volvo Construction Equipment, Pat Olney, acesta a prezentat si progresul investitiilor companiei la nivel mondial, inclusiv in Europa. Astfel, Volvo a raportat in 2012 un nivel al vanzarilor comparativ cu anul precedent, chiar daca in a doua parte a lui 2012 s-a produs o schimbare radicala a conditiilor de pe piata. De remarcat ca Volvo si-a consolidat pozitia de lider de piata in China, unde a vandut 78.491 de unitati si detine o cota de 15%.
Volvo a continuat politica de dezvoltare la nivel local, in Brazilia fiind facute investitii in fabrica proprie, cu accent pe productia de utilaje destinate pietei locale, inclusiv  buldoexcavatoare. Proiectele continua in India si China (SDLG). In martie anul acesta a fost finalizat proiectul de investitii in valoare de 100 de milioane de dolari in fabrica de la Shippensburg (Statele Unite), unde sunt produse incarcatoarele pe roti. Iar luna aceasta va incepe productia de excavatoare in Kaluga, Rusia.

Articole similare