Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Noul excavator Doosan de 25 t: mai productiv si mai economic

Doosan Construction Equipment a lansat recent noul excavator pe senile DX255LC-3, de 25 t, care corespunde standardului de poluare Stage IIIB. Comparativ cu generatia precedenta, noul utilaj a fost imbunatatit in termeni de productivitate, eficienta a consumului, fiabilitate si confort.

In proiectarea noii generatii de excavatoare care sa corespunda standardului de poluare Stage IIIB, Doosan a mers chiar mai departe si s-a folosit de capacitatile tehnice disponibile pentru a crea un raport optim intre dispunerea si puterea motorului.
 

Noul excavator DX255LC-3 este echipat cu propulsorul diesel Doosan DL06K cu sase cilindri in linie, turbocompresor si racire cu apa, care dezvolta 185 CP la 1.900 rpm. Gratie designului common-rail cu injectie directa si control electronic, DL06K indeplineste norma de poluare Stage IIIB cu ajutorul tehnologiei de recirculare a gazelor de emisie (EGR), catalizatorului de oxidare (DOC) si a filtrului de particule (DPF).
Excavatorul pe senile are o sarcina de operare de 25,08 t cu brat standard si cupa avand capacitatea de pana la 1,5 m3. Forta de rupere a cupei este de 17,9 t (ISO), in timp ce a bratului este de 12,8 t (ISO). Distanta maxima la care se poate sapa este de 9,9 m in configuratia standard monobloc si 10,3 m in configuratia articulata, iar adancimea maxima de sapare este de 6,8 m in versiunea monobloc.

Progrese pe mai multe paliere
Aplicatiile pentru care se recomanda utilizarea acestei variante de echipament sunt numeroase, de la curatarea terenului, excavarea pentru fundatii sau pentru a instala diferite utilitati pana la activitati terasiere si de intretinere, lucrari de autostrazi, constructii civile si alte proiecte ale industriei de profil.
Noul DX255LC-3 ofera o crestere substantiala a performantelor comparativ cu generatia precedenta: forta de tractiune a sporit cu 8%, consumul de carburant a fost redus cu pana la 11%, in conditiile unei cresteri in productivitate de 13%, iar raportul intre productivitate si consum este majorat cu 18%. In acelasi timp, viteza de lucru a echipamentului este mai mare cu 3-7%, zgomotul in interiorul cabinei s-a diminuat cu 1 dBA, iar capacitatea de ridicare a sporit cu 7%.
Noile pompe hidraulice si distribuitoarele furnizeaza un debit hidraulic crescut, care combinat cu optimizarea presiunii asigura o imbunatatire a performantelor hidraulice. De aici rezulta mai multa putere, capacitati de ridicare crescute, timpi redusi per ciclu de operare si forta crescuta de sapare.

Patru moduri de lucru pentru optimizarea performantelor
Excavatorul versatil de gama medie este prevazut cu sistem electronic de optimizare a puterii (e-EOPS), care confera optimum de putere si un consum de combustibil eficientizat cu ajutorul a patru moduri de putere (de lucru), functie auto-decelerare si sistem de diagnoza. Noul mod Power+ asigura performante imbunatatite si viteze de lucru crescute pentru aplicatiile grele.

Articole similare