Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Oferta bogata, deocamdata in stand-by

In ultimii ani piata din Romania nu a fost foarte ospitaliera cu furnizorii de echipamente de salubrizare – de aceea unii s-au si retras – dar UE ne obliga sa ne aliniem standardelor sale si in acest domeniu si, mai mult decat atat, pune la dispozitia autoritatilor locale, pana in 2015, fonduri nerambursabile din care sa se realizeze constructia centrelor de management si achizitia utilajelor.
 

Din diverse motive insa, legate mai ales de contestatii, nici in acest domeniu nu ne-am grabit prea mult sa beneficiem de banii europeni. Pasi inainte s-au facut, totusi, si furnizorii de echipamente de salubrizare sunt pregatiti pentru o crestere importanta a cererii in urmatorii doi ani. Iar daca au in oferta si echipamente de deszapezire se arata cu atat mai optimisti, in special datorita necesitatii de a innoi parcul national.

Reprezentantul oficial Farid Industrie SpA in Romania, Cefin, a fost, asa cum declara Ovidiu Vlad, director general Eurobody, unul dintre primii furnizori de echipamente de salubrizare de pe piata noastra. Gama Farid include autogunoiere, autovidanje, maturatori stradale si autospeciale pentru spalarea recipientilor, iar lor li se adauga marca proprie Grust, sub care Cefin comercializeaza echipamente de salubrizare adaptabile pentru toate marcile si gamele de autovehicule comerciale de la 3,5 la 33 t.
Compactoarele de deseuri menajere si mixte livrate in Romania au incarcare prin spate si volume de 5, 7, 10, 14, 16, 18 si 24 m3 si sunt echipate cu lift multifunctional pentru containere de 120, 240 si 1.100 l, pentru deseuri selectate, si optional cu brat hidraulic pentru containere de 3-5 m3, iar colectoarele de deseuri selectate care se vand cel mai bine la noi sunt cele instalate pe vehicule de 15-26 t, cu lift pentru incarcare laterala si 1-5 compartimente. Cisternele pentru stropire stradala, din otel sau fibra de sticla, au 6.000, 7.500, 8.500, 10.000, 12.000 si 15.000 l, sunt echipate cu bara de stropire de inalta presiune si bara de stropire cu debit mare si optional cu echipament pentru distributia de clorura de calciu pentru degivrarea drumurilor, echipamentele de ridicat containere au brat hidraulic dublu si sunt destinate instalarii pe vehicule de la 6,5 la 26 t, hook-lifturile Multilift se monteaza pe masini de la 3,5 la 40 t, iar vidanjele combinate cu canal jet se preteaza la utilitare de 7,5, 18, 26 si 33 t si au rezervoare din otel inoxidabil sau de inalta rezistenta, pompe de vacuum si pompe de apa de inalta presiune, cu brat hidraulic pentru actionarea sistemelor de vacuum si cu tambur cu furtun de inalta presiune pentru sistemul canal jet.
Cefin a vandut anul trecut circa 60 de astfel de echipamente, importate si de productie proprie, in special compactoare de 14 si 16 m3 si hook-lifturi de 20 t, adica „echipamente robuste, dar cu pret moderat si cu posibilitate de a li se asigura intretinerea adecvata rapid si economic“.

Articole similare