Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

prezentare Industrial Access

La mijlocul deceniului trecut, in 2005, profitand de o conjunctura favorabila determinata de o „explozie“ a segmentului de constructii si investitii directe in economia romaneasca, Stefan Ponea a infiintat compania Industrial Access. Aceasta a cunoscut o dezvoltare rapida si o crestere a cifrei de afaceri de la an la an, ceea ce a prefatat preluarea pachetului majoritar de actiuni de catre un fond de investitii care a sesizat potentialul urias al companiei.
 

Industrial Access, devenita in urma preluarii societate pe actiuni (S.A.), devenea astfel principalul jucator in piata echipamentelor de ridicat si de lucru la inaltime din Romania, ajungand la peste 50 de angajati, opt puncte de lucru si o flota de peste 1.000 de utilaje.
Odata cu sosirea crizei financiare, incetarea creditarii si lipsa de lichiditati din piata, dezvoltatorii imobiliari, in special cei angajati in proiecte industriale, logistice ori de retail, au abandonat planurile de expansiune si chiar constructiile in curs de finalizare. Ca atare, CEO-ul companiei a luat o hotarare ce avea sa salveze anii ce urmau: schimbarea strategiei. Acesta noua strategie consta in dezvoltarea unor noi divizii de utilaje – Small Equipment Division si Earth Moving Division – cu scopul declarat de a se adresa mai multor segmente de piata, inaccesibile pana in acel moment. Strategia a dat roade mai ales datorita faptului ca investitiile straine directe au fost suplinite de investitii publice in infrastructura, pentru o perioada. O alta parte a strategiei a fost expansiunea geografica, in prezent Industrial Access SA detinand subsidiare in Bulgaria (la Sofia si Varna), Serbia …

Articole similare