Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Modele performante, destinate unei piete din ce in ce mai slabite

In 2012, producatorii de utilaje pentru constructii nu prea s-au intrecut in lansarea de modele noi. Ca atare, in anul ce tocmai s-a incheiat acestia au profitat de cel mai mare targ de profil din Europa, Bauma, pentru a pune fata in fata cu produsele competitorilor cele mai noi si mai performante modele din industrie.
 

Insa, in afara atmosferei maiestuoase a unui astfel de targ sau a oricaror altor manifestari de peste an la care au participat, ei au fost nevoiti sa faca fata realitatii unei piete nu prea prietenoase, dar si unui volum mult prea redus de comenzi, care nu justifica nici pe departe aceste investitii masive in cercetare, dezvoltare si reproiectare.

Spre finele anului trecut, Case Construction Equipment a introdus pe piata mini-incarcatorul cu ridicare radiala SR210, un model nou Tier 4 Final, cu cel mai bun cuplu din clasa sa. Noul utilaj mareste capacitatea de operare nominala, comparativ cu predecesorul SR200. Motorul CEGR (Cooled Exhaust Gas Recirculation) proiectat cu catalizator de particule ajuta la reducerea mentenantei si creste puterea cu 10%. SR210 prezinta si una dintre cele mai mari cabine, alaturi de cel mai jos prag de intrare, care imbunatateste confortul operatorului. Evaluat la o putere bruta de 74 CP, noul utilaj ofera un cuplu si o forta de rupere a cupei de inalta clasa.
Case a introdus si noul incarcator compact pe senile TR270, Tier 4 Final, din seria Alpha, un model actualizat de 74 CP, ideal pentru amenajarea terenurilor si pentru constructiile rezidentiale, datorita greutatii reduse, presiunii scazute la sol, designului ingust si versatilitatii atasamentului.
Case Construction Equipment a lansat si doua modele noi de excavatoare de dimensiuni medii, CX75C SR si CX80C, concepute pentru a aduce puterea si performanta unui excavator de dimensiuni mari intr-un pachet mai mic, pentru o mai buna accesibilitate pe santier. Ambele masini sunt echipate cu motoare Tier 4 Final, care includ un sistem CEGR si DOC (Diesel Oxidation Catalyst).
Progresele-cheie fata de modelele anterioare din aceasta clasa includ o imbunatatire de 5% a eficientei consumului de combustibil, un ciclu de timp mai rapid cu 7%, un rezervor de combustibil mai mare cu 20% si o cabina mai larga cu 7%, pentru o productivitate mai mare. Noile modele ofera, de asemenea, o putere hidraulica mai mare cu 9% decat cele anterioare, obtinand astfel o capacitate mai mare de excavare si de reactie.
Case a introdus o noua linie de buldozere, seria M, care include cinci modele, cu puteri nete cuprinse intre 92 si 214 CP. Intre caracteristicile-cheie mentionam cea mai buna bara de tractiune din clasa sa, puteri crescute, primul SCR construit intr-un buldozer, economii de combustibil de pana la 14%, vizibilitate de top in industrie, comenzi noi versatile si o cabina presurizata pentru confort optim. Noua linie include modelele 750M (92 CP), 850M (112 CP), 1150M (127 CP), 1650M (150 CP) si 2050M (214 CP).
Volvo Construction Equipment a lansat anul trecut excavatoarele …

Articole similare