Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Mercedes-Benz

Noul Mercedes-Benz Citaro Euro 6 este Autobuzul Anului 2013. Vehiculul este propulsat de motorul OM 936, de 299 CP si cuplu maxim de 1.200 Nm. Poate fi echipat cu ESP si este prevazut cu bare anti-ruliu si sistem electronic de control al inaltimii.
Autobuzul a fost proiectat special pentru a include noua tehnologie Euro 6, mai grea cu 300 kg si care inglobeaza mai multe sisteme.

Salonul pasagerilor este mai larg si mai aerisit comparativ cu generatia precedenta, gratie indepartarii mai multor componente electrice. Iar deschiderea usilor prin culisare spre exterior face ca spatiul in zona centrala sa fie mai generos. Pentru modelele urbane se ofera in standard scaunele City Star Eco, in timp ce la Citaro Ü sunt Inter Star Eco, mai confortabile.
Cutia de viteze automata poate fi Voith sau ZF, ambele cu convertor automat de cuplu.
Pe langa versiunile hibride Citaro FuelCELL si Citaro G BlueTec diesel-electric, gama autobuzelor urbane este completata de Sprinter City 77, cu motor de 163 CP. Vehiculul, de 8,7 m lungime, are trei axe, podea complet coborata, usi duble fata-spate, functie de inge- nunchere si capacitate de 40 de locuri, reprezentand o punte intre versiunea Sprinter City 65 si Citaro K. De altfel, producatorul german propune o gama completa de minibuze pe platforma Sprinter, ce include 12 modele diferite, cu capacitati intre 8 si 30 de pasageri. Alaturi de City, versiunile Mobility, Transfer si Travel corespund normelor EEV si sunt echipate cu filtru de particule.

Articole similare